Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Shaolin Soccer

Shaolin Soccer

Nem láttuk.
75% / 2 olvasó
Ősbemutató: 2001. július 12. (Hong Kong)
Amerikai premier: 2004. április 2.

A takarítóként dolgozó Sing (Stephen Chow) legfőbb vágya és küldetése, hogy a shaolin harcművészetet elterjessze a világban, ám erre nem találja a legmegfelelőbb eszközt vagy területet. Egy véletlen találkozás során összeismerkedik az egykori csodacsatárral, az immáron két évtizede kripli Funggal (Man Tat Ng), aki meglátja a fiatalemberben a foci tehetséget.

Singet nem kell sokáig győzködni, meg is kezdi a csapat szervezését, ám öt egykori társa már rég az élet egyéb területein evez, igaz többnyire sikertelenül. Végül mindannyian megjelennek, és megkezdődik kiképzésük. A cél: sikerrel szerepelni a focibajnokságon, amelyet Fung nemezise, a milliárdos klubtulajdonos Hung (Patrick Tse Yin) szervez.

A hong kongi közönségfilm népszerű sztárjának Stephen Chow-nak ez a hatodik filmrendezése. A CGI-trükkökben és agyament poénokban tobzódó film bemutatását követően minden idők legsikeresebb hazai filmje lett Hong Kongban. A hatalmas összeget csak Chow következő filmje, A pofonok földje tudta überelni.

Rendezte:
Stephen Chow

Forgatókönyv:
Stephen Chow, Kan-Cheung Tsang

Operatőr:
Pak-huen Kwen, Ting Wo Kwong

Vágó:
Kit-Wai Kai

Szereplők:
Stephen Chow, Man Tat Ng, Zhao Wei, Patrick Tse Yin, Mo Mei Lin, Cecilia Cheung, Karen Mok, Vincent Kok

Műfaj:
vígjáték, akció

Játékidő:
113 perc

Ország:
Kína, Hong Kong

Gyártó:
Star Overseas, Universe Entertainment

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek