Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Session 9

70% / 1 szerkesztő
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2001. augusztus 10.

Brad Anderson rémisztő meséje egy olyan pszichohorror, amely a bezártságérzet és a láthatatlan fenyegetés eszközeivel rántja a nézőket a terror mélyére. Az impozáns, ámde régóta üresen álló, hamarosan felújításra kerülő Danvers Állami Mentális Kórház tulajdonosa, a Hazmat Elimination Company megbízza néhány alkalmazottját, hogy távolítsák el az azbesztszigetelést az épületből - ám nekik fogalmuk sincs arról, hogyan fogjanak hozzá az egyébként záros határidőn belül teljesíthetetlen feladathoz.

A dolgozók: a folyton zaklatott Gordon (Peter Mullan) feleséggel és kisgyerekkel a háta mögött, akinek folytonos támogatásra van szüksége; Phil (David Caruso), egy személyzeti főnök, aki marihuánás cigikkel gyászolja elvesztett barátnőjét; a beképzelt szerencsejátékos Hank (Josh Lucas), aki ellopta Phil “asszonyát”;Mike (Stephen Gevedon), a kiváltságos jogászhallgató, akit lenyűgözött a kórház története; és Jeff (Brendan Sexton III), Gordon naív unokaöccse.

A kis csapat nekikezd a munkának, ám lassan kénytelenek átadni magukat saját belső félelmeiknek, ahogy a kórház kitölti törékeny lelkiállapotukon a bosszúját. Ahogyan lassan telnek a hét napjai, Hank eltűnése a végletekig fokozza a feszültséget, egy olyan sokkszériát eredményezve ezzel, amely csakis a hátborzongató kórház legendájának tulajdonítható.

A Session 9-cel Anderson bebizonyította, hogy egy roppant tehetséges rendező, akiben megvan a képesség a műfajok variálására és a rettegés folyamatos fenntartására.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: tufee és siz

Rendezte:
Brad Anderson

Forgatókönyv:
Brad Anderson és Stephen Gevedon

Operatőr:
Uta Briesewitz

Vágó:
Brad Anderson

Zene:
Climax Golden Twins

Szereplők:
David Caruso, Josh Lucas, Peter Mullan, Brendan Sexton III, Stephen Gevedon, Paul Guilfoyle, Charley Broderick, Lonnie Farmer

Műfaj:
horror

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Gyártó:
USA Films

Kritikánk a filmről

Felhasználó Csanádi Péter kritikája
2004. május 22.

"A Session 9 ott bukik el, ahol pedig igazán izgalmas lehetett volna, illetve ahol követhette volna az elődök által kitaposott ösvényt. Ha nem tárja szét annyira kapuit és csak annyit mutat, amennyit szükséges."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek