Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Serenity

Serenity

Nem láttuk.
60% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2005. augusztus 22. - Edinburgh Filmfesztivál
Amerikai premier: 2005. szeptember 30.
Magyarországi DVD premier: 2006. július 11.

Malcolm Reynolds kapitány (Nathan Fillion) annak idején a vesztes oldalon állt a galaktikus polgárháborúban, így most abból tengődik, hogy kétes üzleteket és gyanús fuvarokat bonyolít bérhajóján, a Serenityn. Maroknyi, ám annál különcebb figurákból verbuválódott legénysége már-már a családjának tekinthető: civakodnak, engedetlenek, és mindhalálig hűségesek.

Amikor Mal felvesz két új utast - egy ifjú doktort, és annak labilis, telepatikus képességekkel megáldott húgát - még nem is sejti, milyen veszélyes ügybe keveredik. A testvérpár menekül az univerzumot uraló hatalom elől, amely bármi áron vissza akarja szerezni a lányt. A legénység hozzászokott, hogy észrevétlenül kalandozhatnak a galaxis külsőbb vidékein, ám ezúttal a Világszövetség megállíthatatlan hadereje és az űr peremén portyázó Fosztogatók kegyetlen kannibál hordái között találják magukat.

A két különböző, de egyaránt fenyegető ellenség közt lavírozva hamarosan ráébrednek, hogy a legnagyobb veszély a hajójuk fedélzetén les rájuk.

Joss Whedon, a nagysikerű Buffy, a vámpírok réme és Angel tévésorozatok szülőatyja a tőle megszokott intelligenciát és humort ezúttal a multiplexek vásznain kamatoztatja első mozifilmjében, az akciódús, látványos és lankadatlan tempójú Serenityben, amely kultikus, de rövidéletű scifi-sorozatának, a Firefly címűnek a mozis folytatása.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz és gaben

Rendezte:
Joss Whedon

Forgatókönyv:
Joss Whedon

Operatőr:
Jack N. Green

Vágó:
Lisa Lassek

Zene:
David Newman

Szereplők:
Nathan Fillion, Alan Tudyk, Adam Baldwin, Summer Glau, Chiwetel Ejiofor, Gina Torres, Morena Baccarin, Jewel Staite

Műfaj:
sci-fi, akció

Játékidő:
119 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek