Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Se ördög, se angyal

Personne n'est comme tout le monde

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Magyarországi premier: 2004. április 29.

Caty (Maie Gillain) szolid, fiatal párizsi nő, kameraman a televíziónál. Nincsenek nagy ambíciói, nem töri magát a jó munkákért, kötelességtudóan megy forgatni, ha küldik. Egyedül él lakótelepi lakásában, magányos és boldogtalan. Egyik nap riportot vesz föl egy call-gril-lel, s az elegáns prostituált összeismerteti egy vérprofi, alvilági gengszterrel, Jean-nal (Vincent Elbaz). A férfi megbízza, hogy vegye föl az egyik betörését videóra. Caty, minden viszolygása ellenére, a pénz miatt elvállalja a munkát. Jean és bandája brutális módon likvidál egy konkurens csoportot. Caty hősiesen elvégzi a rábízott feladatot, s bár az akció végén összeroppan, mégis kapcsolatban marad a veszélyes bűnözőkkel.

Jean személyisége, életvitele egyre jobban rabul ejti Catyt, aki apránként beépül a csapatba, s egyik rablást a másik után követi el a férfiakkal. A rablások közt élvezi újdonsült gengszter barátainak luxus szórakozásait, az elegáns éttermeket, szállodákat, tengerparti kiruccanásokat. Új világ tárul föl a szelíd, puritán lány előtt, s megmagyarázhatatlan, ambivalens vonzalom ébred benne Jean iránt. Jean nagy bulira készül. Egy Párizs környéki, erődítményszerűen fölépített és védett pénzintézmény széfjét akarja kifosztani a csapattal. Ha az akció sikerül, egész további életüket megváltoztató, óriási összeg üti a markukat.

Catynek is fontos szerep jut az akcióban. Egy érzékien kihívó, elegáns luxuskurvát kell eljátszania, aki elcsábítja a pénzintézet igazgatóját, majd hatástalanítja a biztonsági berendezést. Az akciót végrehajtják, Caty kénytelen megölni az igazgatót, Jeanék egy őrt ölnek meg. Menekülésük közben felbőgnek a rendőrautók szirénái, s rádöbbennek, hogy be vannak kerítve.

Rendezte:
Cédric Klapisch

Forgatókönyv:
Cédric Klapisch, Santiago Amigorena és Alexis Galmot

Operatőr:
Bruno Delbonnel

Vágó:
Yannick Kergoat

Zene:
Loic Dury, Mathieu Dury

Szereplők:
Marie Gillain, Vincent Elbaz, Simon Abkarian, Jocelyn Lagarrigue, Pierre-Ange Le Pogam, Dimitri Storoge, Zinedine Soualem, Natacha Lindinger

Műfaj:
dráma

Játékidő:
110 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Bac Films, M6 Films, TPS Cinéma, Vertigo

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek