Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Scott Pilgrim a világ ellen

Scott Pilgrim vs. the World

67% / 3 szerkesztő
50% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2010. augusztus 13.
Magyarországi premier: 2011. január 6.

A Bryan Lee O’Malley képregényén alapuló Scott Pilgrim a címben szereplő munkakerülő rocker kalandjait követi nyomon, amelyben álmai nőjének hét gonosz és vad ex-barátját kell legyőznie.

A 22 éves Scott Pilgrim-nek (Michael Cera) ugyan nincsen munkája, de keményen nyomatja a basszust zenekarával, a Sex Bob-omb-bal, amely valódi feladattal ér fel a számára. Amikor Scott szemei megakadnak Ramona Flowers-ön (Mary Elizabeth Winstead), a fiú rögtön tudja, ő az a lány, akiért érdemes volt felnőnie.

Ám Ramona komoly terheket cipel a vállán: a lány élesre töltött exfiúi képtelenek elviselni volt szerelmüket másik férfival, így bárki, aki csak az illendőnél egy kicsivel tovább felejti Ramonán a pillantását, halál fia. Így hát, hogy elnyerje a vágyott lány szívét, Scott felveszi bárkivel a harcot, kezdve a vega-power rockistenektől a vészjósló gördeszkásokig, nem tévesztvén szem elől azt az édes célt, hogy győzelmével Ramona hullhat az ölébe.

Edgar Wright (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok) filmje valódi vizuális csihi-puhi a szemnek, szívből jövő kacagás a testnek, és reményt keltő vágyakozás minden léleknek, amely jelenleg is a szíve hölgyét jelentő célért hajt.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Edgar Wright

Forgatókönyv:
Michael Bacall, Edgar Wright

Operatőr:
Bill Pope

Vágó:
Jonathan Amos, Paul Machliss

Szereplők:
Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin, Chris Evans, Anna Kendrick, Alison Pill, Brandon Routh, Jason Schwartzman

Műfaj:
akció, vígjáték

Játékidő:
112 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Kőrösi Bogdán kritikája
2010. december 16.

"Mindazzal együtt, amit a szigorúan megformált karakterek, a képregény-feelinget idéző effektek és a vicces szövegbeszúrások, vágások és operatőri megoldások hozzáadnak a filmhez, a Scott Pilgrim a világ ellen egy nagyon kellemes, élvezhető mozi, és a legkevesebb előismeret sem szükséges ahhoz, hogy ellazulhassunk rajta."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek