Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Sarokba szorítva

Against the Ropes

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. február 20.

Jackie Kallen (Meg Ryan) egy bokszedző lányaként és egy öklöző unokahúgaként szó szerint a ring mellett nőtt fel Detroitban. Csodálkozva bámulta a bajnoki babérokra vágyó férfiak ádáz küzdelmét, és arról álmodott, hogy egyszer majd ő is ezzel a sporttal foglalkozik, hiszen a boksz a vérében volt. Jackie 36 évesen elhatározza, itt az ideje, hogy folytassa a családi hagyományt. Elege van már abból, hogy a Cleveland Coliseum igazgatójának, Irving Abelnek (Joe Cortese) a titkárságvezetője, amikor mindketten jól tudják, hogy neki kellene vezetnie az intézményt.

Jackie feltett szándéka, hogy megveti a lábát a boksz világában, ezért rengeteg időt tölt a D’Agostino nevű kocsmában, ahol a sportág fejesei iddogálnak. Miután jónéhány felest legurított Cleveland legmenőbb sportriportere, Gavin Reese (Tim Daly) társaságában, Jackie kegyetlenül összebalhézik a Középnyugat bokszvilágának legnagyobb ászával, Sam LaRoccával (Tony Shalhoub). A sértődött menedzser meg akarja szégyeníteni Jackie-t, ezért potom egy dollárért eladja neki egyik bokszolója szerződését.

És Devon Greene (Tory Kittles) pont egy dollárt is ér, mert a narkó sokkal jobban érdekli, mint a boksz. Jackie dollárja mégsem ablakon kidobott pénz. Amikor ugyanis felkeresi Devont, hogy bemutatkozzon neki mint a menedzsere, a bokszolót éppen laposra veri drogdílerének gorillája, Luther Shaw (Omar Epps). Jackie azonnal rájön, hogy nem Devon, hanem Luther az ő embere, akiből nagy bajnokot nevelhet. Leteszi Lutherért az óvadékot, és meggyőzi arról, hogy komoly jövője van a boksz világában, feltéve, ha ő lesz a menedzsere. Jackie-nek már csak annyit kell tennie, hogy beizzítsa Felix Reynoldsot (Charles S. Dutton), a nyugdíjba vonult edzőt, és máris nekiláthatnak, hogy a balhés börtöntöltelékből acélizmú profi öklözőt faragjanak. Jackie így válik a sporttörténelem egyik legsikeresebb női menedzserévé.

Rendezte:
Charles L. Dutton

Forgatókönyv:
Cheryl Edwards

Operatőr:
Jack N. Green

Vágó:
Eric L. Beason

Zene:
Michael Kamen

Szereplők:
Meg Ryan, Omar Epps, Tony Shalhoub, Charles Dutton, Timothy Daly, Kerry Washington, Dean McDermott

Műfaj:
dráma

Játékidő:
111 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek