Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Sanctum

50% / 3 szerkesztő
37% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2011. február 4.
Magyarországi premier: 2011. március 17.
Magyarországi DVD premier: 2011. július 20.

Frank McGurie (Richard Roxburgh) mesterbúvár és csapata hónapok óta kutatja a világ leghatalmasabb, legszebb és legnehezebben megközelíthető föld alatti barlangját valahol a Csendes-óceán déli részén. Egy nap azonban a trópusi vihar nyomán lezúduló víz a barlang ismeretlen mélyére kényszeríti őket, ahol kénytelenek felvenni a harcot az őrjöngő vízzel, a veszedelmes tereppel és az egyre inkább elhatalmasodó pánikkal, hogy megtalálják a kiutat a tengerbe.

Mivel a kijáratot véglegesen elzárja az áradás, Frank csapatának, köztük 17 éves fiának, Josh-nak (Rhys Wakefield) és a bankár Carl Hurley-nek (Ioan Gruffudd) radikális tervet kell kidolgozniuk szabadulásuk érdekében. A készleteik egyre fogynak, miközben navigálniuk kell az ismeretlen, víz alatti labirintusban, valamilyen kiutat keresve. Hamarosan azonban szembe kell nézniük az elkerülhetetlen kérdéssel: túl fogják élni valahogy, vagy a halálukig csapádban ragadnak?

A 3D-ben forgatott, lélegzetelállítóan izgalmas kalandfilm executive producere James Cameron volt, aki az Avatar-hoz kifejlesztett speciális kamerarendszernek köszönhető a különleges víz alatti felvételekkel ismét elképesztő látványvilágot és a végletekig klausztrofóbiás légkört teremtett.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Alister Grierson

Forgatókönyv:
John Garvin és Andrew Wight

Operatőr:
Jules O'Loughlin

Vágó:
Mark Warner

Zene:
David Hirschfelder

Szereplők:
Rhys Wakefield, Allison Cratchley, Alice Parkinson, Christopher Baker, Daniel Wyllie, Richard Roxburgh, Ioan Gruffudd, Cramer Cain

Műfaj:
akció, kaland

Játékidő:
108 perc

Ország:
USA, Ausztrália

Gyártó:
Sanctum Australia, Great Wight Productions/ Osford Films, Relativity Media, Universal Pictures, Wayf

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek