Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

San Antonio

San Antonio

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2004. júl. 21. (Franciaország)
Magyarországi premier: 2005. május 26.

Mivel a világ Nagyjaira terroristaveszély leselkedik, San Antonio felügyelő (Gerard Lanvin) és csapattársa, Bérurier hadnagy (Gérard Depardieu) azt a megbízást kapják, hogy egy brit palotában vigyázzanak a francia nagykövet biztonságára. Bérurier hanyagsága következtében (akit jobban érdekel, hogy kellemesen töltse az idejét…) a felügyelő egy lépéssel lemarad a diplomata elrablását kitervelő különös olasz nő mögött.

Párizsba visszaérve Achille, a rendőrfőnök (Michel Galabru) felmenti San Antoniót állásából. Nem várt szerencse ez Bérurier-nek, aki így előre lép a ranglistán… A helyzet tovább fokozódik: titokzatos módon eltűnik a köztársaság elnöke. A belügyminiszter nem késlekedik a döntéssel. Egyedül San Antonio mentheti meg Franciaországot: 48 órája és egy titkos csapata van arra, hogy megtalálja az államfőt. Az Élysée palotában San Antonio Bérurier-vel szembesül, akit már megbíztak a hivatalos vizsgálat lebonyolításával…

Innentől versenyben vannak: kettejük közül vajon ki találja meg elsőként az Elnököt? A nyomok egyre sokasodnak: terrorista szervezetek, gátlástalan bankok, nemzetközi üzérek, kétes múltú politikusok, végzetes asszonyok, rendkívül meggyőző érvekkel.

Ez a 30 millió euróból forgatott alkotás már a harmadik film a Franciaországban hallatlanul népszerű, több mint 200 regényől álló könyvsorozatnak.

Rendezte:
Frederic Auburtin

Forgatókönyv:
Laurent Touil-Tartour

Operatőr:
Willy Stassen

Vágó:
Guy Lecome

Zene:
Jean-Yves d' Angelo

Szereplők:
Gerard Depardieu, Gerard Lanvin, Michael Galabru, Valeria Golino, Barbara Schulz

Műfaj:
vígjáték, krimi

Játékidő:
95 perc

Ország:
Franciaország

Hazai moziforgalmazó:
FF Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek