Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Saját szavak

Freedom Writers

Nem láttuk.
80% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2007. január 7.
Magyarországi DVD premier: 2007. július 18.

Erin Gruwell (Hilary Swank) 23 éves, ambíciózus kezdő tanárnő. Első munkája az egyik leghírhedtebb kaliforniai középiskolába szólítja, ahol egy “taníthatatlannak” bélyegzett osztályt bíznak rá. Ennek ellenére ő bízik benne, hogy ki tudja hozni a legjobbat tanítványaiból.

Törekvéseit, nem meglepő módon, értetlenség és ellenséges érzelmek fogadják; de félelmet nem ismerő eltökéltsége segít neki abban, hogy megtalálja a közös hangot az osztállyal.

Mikor a Holocaust irodalmáról beszél a srácoknak, megdöbbenve veszi tudomásul, hogy a többség még csak nem is hallott a több mind fél évszázaddal ezelőtti tragikus eseményekről. Előadásai a történelemnek erről a borzalmas időszakáról végre felnyitják tanulói szemét. Az erőszakról, igazságtalanságról és intoleranciáról szóló történetei segítenek nekik meglátni a párhuzamokat saját életükkel, és arra ösztönzik őket, hogy megpróbáljanak kiutat találni nyomorúságos környezetükből.

Erin bíztatja a srácokat, hogy kezdjék el papírra vetni a saját élményeiket. Az osztály tagjai félelmetes vallomásaik segítségével addig elképzelhetetlen mértékű önbecsülésre tesznek szert. A fiatal tanárnő áldozatos munkája végül meghozza gyümölcsét: Mind a százötvenen elhatározzák, hogy a suli elvégzése után egyetemen vagy főiskolán folytatják tovább tanulmányaikat.

A film megtörtént eseményeket dolgoz fel.

Rendezte:
Richard LaGravenese

Forgatókönyv:
Richard LaGravenese

Operatőr:
Jim Denault

Vágó:
David Moritz

Zene:
Mark Isham, RZA

Szereplők:
Hilary Swank, Patrick Dempsey, Imelda Staunton, Scott Glenn, Pat Carroll, Mario

Műfaj:
dráma

Játékidő:
123 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Paramount Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek