Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Sade márki játékai

Quills

Nem láttuk.
77% / 3 olvasó
Ősbemutató: 2000. szeptember 2. (Telluride Film Festival)
Amerikai premier: 2000. november 22.
Magyarországi premier: 2001. február 15.
Magyarországi DVD premier: 2001. november 6.

A francia arisztokrata Sade márki (Geoffrey Rush), a szadizmus “keresztapja” utolsó éveit Charentonban, egy vidéki elmegyógyintézetben kénytelen tölteni. Itt végre jól érzi magát: a bolondok között elegánsan berendezett zárkájában, előkelő kiváltságában nyugodtan foglalkozhat szadista-pornográf műveivel. A ház idealista igazgatója, Coulmier abbé (Joaquin Phoenix) hisz a márkin folytatott terápiában, egy különös tapasztalatokra éhes cseléd, Madeleine (Kate Winslet) pedig szívesen válik bűntársává, hogy a kéziratokat kiadatás céljából kicsempéssze az intézetből.

Sade márki titokban kiadott erkölcstelen könyvei bestsellerré válnak, mire Napóleon elrendeli, hogy a híres-eredményes orvos, Dr. Royer-Collard (Michael Caine) menjen Charentonba, felügyelje a terápiát, s ha kell, minden eszközt bevetve hallgattassa el a felháborító és meghökkentő irományok szerzőjét. Sade-ba azonban nem könnyű belefojtani a szót. Igazán, lelke mélyéig szabad: minden büntetést kinevet, minden tiltásra fittyet hány. A két férfi összecsapása elkerülhetetlen. Szörnyű eredménye pedig megrázza az egész házat…

Doug Wright saját színdarabjából írta a film forgatókönyvét, melyből Philip Kaufman (Az igazak, A lét elviselhetetlen könnyűsége, Henry és June) rendezett emlékezetes filmet.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz + Gaben

Rendezte:
Philip Kaufman

Forgatókönyv:
Doug Wright

Operatőr:
Rogier Stoffers

Vágó:
Peter Boyle

Zene:
Stephen Warbeck

Szereplők:
Geoffrey Rush, Michael Caine, Joaquin Phoenix, Kate Winslet, Billie Whitelaw, Patrick Malahide, Amelia Warner, Jane Menelaus, Stephen Moyer, Tony Pritchard, Michael Jenn

Műfaj:
dráma, romantikus, horror

Játékidő:
118 perc

Ország:
Nagy Britannia, USA, Németország

Gyártó:
Fox Searchlight Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2004. február 27.

"Geoffrey Rush lubickolása a bűn, a vágy és a szadizmus mocsarában. Sade márki játéka az egész emberiség régóta űzött kedvteléseinek antológiája. Hol szóval, hol vérrel írva. De mindig fékezhetetlenül."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek