Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Rossz társaság

Bad Company

Nem láttuk.
30% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2002. június 7.
Magyarországi premier: 2002. augusztus 29.

Még egy titkosügynök sem pótolhatatlan. A CIA egyik legjobb embere épp egy különösen fontos titkos atomfegyver-üzlet befejezése előtt veszti életét. Ám a Cég tudja, mi a megoldás: felkutatja az áldozat ikertestvérét (Chris Rock) és meggyőzi, ugorjon be a testvére helyett. Csak éppen a jól képzett, kötelességtudó titkosszolga helyére így egy nagyszájú, laza bűnöző lép, akinek egyrészt fogalma sincs a konspiráció alapszabályairól, másrészt nem is akar tudomást venni róluk.

A Cég azonban nem jön zavarba: beveti legjobb emberét, Gaylord Oakest (Anthony Hopkins), aki eddig minden meleg helyzetből kivágta magát. Oakesnak 9 napja van, hogy a zabolátlan újoncból tökéletes harcost faragjon. Mert az ellenség már a nyomukban van: ők rögtön elhitték, hogy a veterán oldalán nagyszájúskodó alak is a CIA embere.

Joel Schumacher 70 millió dollárból forgatta akció-vígjátékát Prágában és New Yorkban. A Rossz társaság volt az egyik utolsó film, melyet a World Trade Centernél forgattak (néhány metrós jelenetet). A szeptember 11-i terrortámadás miatt több mint fél évvel el kellett halasztani a film bemutatóját. Végül 2002. júniusában került a mozikba, ám mindössze 30 milliót hozott vissza. Magyarul: megbukott.

Rendezte:
Joel Schumacher

Forgatókönyv:
Michael Browning és Jason Rickman

Operatőr:
Dariusz Wolski

Vágó:
Robert K. Lambert

Zene:
Paul Linford és Trevor Rabin

Szereplők:
Anthony Hopkins, Chris Rock, Gabriel Macht, Peter Stormare, Kerry Washington, Garcelle Beauvais, Ammar Daraiseh, Adoni Maropis, Bill Massof, Brooke Smith

Műfaj:
akció, vígjáték

Játékidő:
116 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Touchstone Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó BG kritikája
2003. december 28.

"Nem is tudom, mire mennénk Amerika nélkül. Ezek a derék jenkik már megint megmentik a világot, vagy ha nem is azt, legalábbis saját magukat biztosan."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek