Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Románc és cigaretta

Romance & Cigarettes

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. szeptember 6. - Velencei Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2006. augusztus 31.
Magyarországi DVD premier: 2007. április 3.

A rendező (John Turturro) a kisvárosi szerelmi háromszög tragikumából egy igazi, szívmelengető és ironikus történetet kerít a vászonra. A legmulatságosabb talán az, amikor a szereplők már nem tudják elmondani szavakkal, mit éreznek, hát dalra fakadnak.

...és akkor jönnek a régi nagy slágerek, banálisak és kevésbé banálisak, de mind-mind szívből szólnak - a megcsalt feleség fájdalmas kitörése, a kidobott férj és a rendõrök kórusa, a nagylány és vőlegényének rock bandája, és a szerető forró magánszáma.

A néző néha nem is tudja, meghatódjon-e vagy röhögjön… de garantáltan jól szórakozik az elsősorban színészként ismert Turturro harmadik filmrendezésén!

Rendezte:
John Turturro

Forgatókönyv:
John Turturro

Operatőr:
Tom Stern

Vágó:
Ray Hubley

Szereplők:
James Gandolfini, Kate Winslet, Susan Sarandon, Christopher Walken, Steve Buscemi, Mandy Moore, Mary-Louise Parker

Műfaj:
romantikus, vígjáték, zenés

Játékidő:
115 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó Durucz Dávid kritikája
2006. szeptember 1.

"Egy valódi színészfilm, a jutalomjátékok Mekkája. A három főszereplő érzékeny és hiteles alakításához a két fantasztikusan cool mellékszereplő szórakoztató teljesítménye ad kellemes kontrasztot, „clown-jelenetekkel” fejelve meg az amúgy sem humortalan mozit. (...) egy kellemes, hangulatos, és bizonyos tekintetben formabontó mozi, remek zenékkel, sok-sok poénnal és igazán megható pillanatokkal, a Románc és cigarettát mégsem mondhatjuk hibátlannak; mégpedig a nem túl tapasztalt direktor (és egyben forgatókönyvíró) ingadozó teljesítménye miatt."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek