Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Rockhajó

The Boat That Rocked

80% / 3 szerkesztő
70% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2009. augusztus 28.
Magyarországi premier: 2009. június 11.

1966-ban, a brit popzene fénykorában a BBC mindössze két órányi rock’n’rollt játszott hetente. Ám egy kalózrádió napi 24 órában nyomta a rockot és popot a tengerről. És 25 millió ember, Britannia lakosságának több mint a fele hallgatta a kalózokat naponta.

A suliból frissen kicsapott Carlt az anyja elküldi nagybátyjához, Quentinhez, hogy az kicsit az életre nevelje. Csakhogy Quentin a főnöke a Rádió Rocknak, az Északi-tenger közepén állomásozó kalózadónak, melyet a rock DJ-k különc csapata népesít be.

Vezetőjük a Báró, a hullámhosszok nagydarab, rámenős, amerikai istene, aki a zene megszállott szerelmese. Hűséges segédei az ironikus, intelligens és kegyetlenül vicces Dave; a szuperkedves Simon, aki az igaz szerelmet keresi; a rejtélyes, jóképű Éjfél Mark, aki nem a szavak embere; Korai Bob, a hajnali DJ, akinek a népzene és a drog a hobbija; Sötét Kevin, az emberiség legkisebb intelligenciájával bíró tagja; Óránként John, a hírolvasó és Angus „Félnóta” Nutsford, aki valószínűleg Britannia legidegesítőbb embere.

Rendezte:
Richard Curtis

Forgatókönyv:
Richard Curtis

Operatőr:
Danny Cohen

Vágó:
Emma E. Hickox

Szereplők:
Kenneth Branagh, Rhys Ifans, January Jones, Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Emma Thompson, Jack Davenport, Gemma Arterton

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
129 perc

Ország:
Egyesült Királyság

Gyártó:
Medienproduktion Prometheus Filmgesellschaft, Portobello Studios, Tightrope Pictures, Working Title

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2009. június 11.

"A Rockhajó előnye a hippi-lét ábrázolásában keresendő; ilyen zseniális alakokkal ki ne akarna eltölteni egy évet a hajón? Köszönhető ez a frenetikus színészbandának – Curtis már a második rendezésénél olyan gárdát toborzott össze, amiért jóérzésű rendező a fél karját vágná le. Fölösleges kiemelgetni embereket, mert mind baromi jók."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek