Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Rize

Rize

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. január (Sundance)
Amerikai premier: 2005. június 24.
Magyarországi premier: 2007. január 11.

A teljes kilátástalanság és a reményvesztettség érzéséből elementáris erővel kitörő művészi kifejezésforma agresszív, ugyanakkor lélegzetelállítóan izgalmas és lenyűgöző látványt nyújt. Ősi, afrikai törzsi rítusok kelnek új életre, modern, atletikus, hihetetlen sebességre felgyorsított mozdulatokkal. A tánc, amit krumping-nak neveztek el néha olyan, mint egy felgyorsított ökölharc, máskor mint egy „sportos” sztriptíz, de különböző harcművészetek elemei is keverednek benne.

A film bemutatja a tánc legkiemelkedőbb művészeit, Tommyt, a bohócot, aki az egész műfajt elindította, riválisait, akik továbbfejlesztették a mozdulatokat és sorra azokat a fiatalokat, akik a bandaharcok és a prostitúció világában egyetlen lehetséges alternatívaként élik meg ezt a mozgásformát. Csoportokat hoznak létre, kifestik az arcukat, összejönnek, hogy bemutassák a tudásukat, és hogy lejátsszák egymást.

A krumping sokkal több, mint tánc, egy életforma, a periférián élő fiatalok autentikus, művészi önkifejezése, ami nemcsak lenyűgözi a kívülállót, hanem tiszteletet is ébreszt benne.

Rendezte:
David LaChapelle

Forgatókönyv:
David LaChapelle

Operatőr:
Morgan Susser és Michael Totte

Vágó:
Fernando Villena

Zene:
Amy Marie Beauchamp és Jose Cancela

Szereplők:
Tommy the Clown , Lil Tommy , Larry , Swoop, Jesus Alejandro "El Nino"

Műfaj:
dokumentumfilm

Játékidő:
85 perc

Ország:
USA

Gyártó:
David LaChapelle Studios, HSI Productions, Darkfibre Entertainment Ltd., Got Films

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek