Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Ringu 2 - A félelem

Ringu 2

Nem láttuk.
20% / 1 olvasó
Ősbemutató: 1999. június 10. - Hong Kong

A Ringu 2 - A félelem története ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. Reiko Asakawa (Nanako Matsushima), a riporternő, aki az eredeti videokazetta után kutatott, eltűnt. Egyik munkatársa azonban nyomozni kezd az eltűnése ügyében, és csakhamar megtudja, hogy Reiko utolsó munkája egy bizonyos videokazettával hozható kapcsolatba. A férfi hall a kazettát sújtó átokról is, ezért elhatározza, hogy szerez belőle magának egy másolatot.

Ezalatt Reiko exférjének barátnője, Mai Takano (Miki Nakatani) is önálló kutatásba kezd. Eljut egy pszichiátriai intézetbe, ahol Reiko unokahúgának barátnőjét kezelik: a lány az első részben történt események óta nem beszél. Mai arra is rájön, hogy Sadako (Rie Inou) szellemének legyőzéséhez Reiko kisfia, Yoichi (Rikiya Otaka) a kulcs…

Hideo Nakata a Ringu óriási sikere következményeként elkészítette a horror folytatását, ám a második részre már semmi sem jutott az eredeti zseniális hangulatából. Mindenesetre a film érdekessége, hogy gyakorlatilag egyidőben készült a Rasen - A spirál című szintén japán horrorral, méghozzá mindkettő Koji Suzuki regénye nyomán. A két film a mozikban dupla plakáttal futott, ám a közönség Rasen-nel szemben kiváltott ellenszenve miatt elrejtették a stábistán a Ringu-hoz fűződő kapcsolatát. (A film folytatása a Ringu 0 - A születés.)

A Ringu 2 - A félelem 2005. április 27-én jelent meg DVD-n és VHS-en Magyarországon.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Hideo Nakata

Forgatókönyv:
Hideo Nakata és Hiroshi Takahashi

Operatőr:
Hideo Yamamoto

Vágó:
Nobuyuki Takahashi

Zene:
Kenji Kawai

Szereplők:
Nanako Matsushima, Rikiya Otaka, Hiroyuki Sanada, Miki Nakatani, Rie Inou

Műfaj:
horror

Játékidő:
95 perc

Ország:
Japán

Gyártó:
Kadokawa Shoten Publishing Co. Ltd.

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek