Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Ringu 0 - A születés

Ringu 0: Basudei

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2000. január 22. - Japán

A Ringu 0 - A születés az eddigi 2 Ringu-film előzményeiről szól. 1960-ban járunk, amikor Sadako Yamamura (Yukie Nakama), a későbbi kísértet-lány még csak egy átlagos tinédzser. Miután Sadako anyja, Shizuko (Masako) öngyilkos lesz, a lány Dr. Ikuma-hoz (Daisuke Ban) kerül, aki folytatja a nevelését. Később Sadako otthagyja a doktort, Tokióba költözik, és csatlakozik egy helyi színtársulathoz.

A lányt nem sokan kedvelik, egyedül Toyama-nak (Seiichi Tanabe), a társulat hangosítójának rokonszenves. Közben egy riporternő, Akiko (Yoshiko Tanaka) nyomozni kezd Sadako után: személyes okok vezérlik, mivel furcsamód akkor halt meg a vőlegénye, amikor Sadako anyja bemutatót tartott neki a képességeiről.

Időközben kiderül egy másik furcsaság is, nevezetesen, hogy a társulat tagjai ugyanazt álmodják: egy különös kutat és egy romos házat látnak álmukban. Aztán mikor rejtélyes körülmények között meghal az egyik színésznő, majd később a rendezőt is holtan találják, természetes, hogy mindenki Sadako-ra kezd gyanakodni…

A Ringu-trilógia befejező, az előzményekről szóló részét már nem Hideo Nakata (Ringu - A kör, Ringu 2 - A félelem) rendezte, hanem Norio Tsuruta. Sadako története a Ringu 0 - A születés-sel válik teljessé.

A Ringu 0 - A születés 2005. május 18-án jelent meg DVD-n és VHS-en Magyarországon.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Norio Tsuruta

Forgatókönyv:
Koji Suzuki novellája nyomán Hiroshi Takahashi

Zene:
Shinichiro Ogata

Szereplők:
Yukie Nakama, Masako, Daisuke Ban, Seiichi Tanabe, Yoshiko Tanaka, Kumiko Aso, Ryuji Mizukami

Műfaj:
horror

Játékidő:
99 perc

Ország:
Japán

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek