Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Resident Evil - A kaptár

Resident Evil

70% / 1 szerkesztő
57% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2002. március 21.
Magyarországi premier: 2002. augusztus 22.

Egy titkos kísérlet… egy halálos vírus… egy végzetes hiba. A fergetegesen népszerű videójáték-sorozat alapján készült A Kaptár - Resident Evil akcióval teli thriller: a Jó és a Rossz küzdelme, az ember és a számítógép mérkőzése, az élők harca a Nem-Holtak ellen. Valami szörnyűség lappang a Kaptárban, abban az óriási, földalatti genetikai kísérleti üzemben, amelyet az Umbrella Corporation, ez a biológiai beavat-kozásokkal és génsebészettel foglalkozó, személytelen nagyvállalat irányít. Halálos vírus üti fel a fejét az üzemben és válaszlépésként a Vörös Királynő - azaz a Kaptárt irányító és felügyelő óriási szuper-komputer - szigorú zárlatot rendel el, nehogy a vírus kiszabaduljon. Ezzel az intézkedéssel egyúttal az összes bent rekedt dolgozót is halálra ítéli.

Alice (Milla Jovovich) és Rain (Michelle Rodriguez) feladata, hogy kommandós társaik élén izolálják a vírust. A team azonban hamarosan érdekes felfedezést tesz: a dolgozók valójában…nem is…halottak. Ők most a kielégíthetetlen étvágyú, ragadozó Nem-Holtak, akik a Kaptárban ólálkodnak. A Nem-Holtak egyetlen karmolásukkal fertőzést okoznak, s áldozatukat is zombivá változtatják. Három óra áll Alice és csapata rendelkezésére, hogy teljesítsék küldetésüket, még mielőtt a vírus elszabadulna, és az egész Földet fenyegetné. Hogy eljussanak a Vörös Királynőhöz, egy sor életveszélyes akadályon kell átverekedniük magukat a Kaptár útvesztőjében. Az eredetileg az öregedés megakadályozására és idegi eredetű betegségek leküzdésére tervezett T-vírus halott sejtek újraélesztésére képes. Alice rájön, hogy egy ismeretlen szabotőr lopta el, és juttatta a Kaptár levegőjébe a vírust, ezért tört ki a fertőzés. Ki tehette ezt, és miért?  A további katasztrófa elkerülésének egyetlen módja, hogy megtalálják az Antivírust. Legyőzi-e a team a Vörös Királynőt és időben megtalálja-e az Antivírust? Lesz-e túlélő, s ha igen, vajon ki menekül meg élve az ördögi Kaptárból? Az akció-thrillerhez Marilyn Manson zenéje biztosít megfelelő “aláfestést”.

Rendezte:
Paul W.S. Anderson

Forgatókönyv:
Paul W.S. Anderson

Operatőr:
David Johnson

Vágó:
Alexander Berner

Zene:
Marco Beltrami és Marilyn Manson

Szereplők:
Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius, James Purefoy, Martin Crewes, Colin Salmon, Heike Makatsch

Műfaj:
sci-fi, horror

Játékidő:
100 perc

Gyártó:
Constantin Film / New Legacy Film / Davis Film / Impact Films

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Kritikánk a filmről

Felhasználó siz kritikája
2003. december 28.

"Ha a helyén kezeljük a Resident Evilt, nem is olyan rossz film: zombiktól hemzsegő horror-móka két belevaló kis csajjal. Hm! :-)"
bővebben

További kritikáink

2003. december 28.tufee kritikája
Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek