Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Repülő tőrök klánja

House of Flying Daggers

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2004. május 19. (Cannes)
Amerikai premier: 2004. december 3.
Magyarországi premier: 2005. április 21.
Magyarországi DVD premier: 2005. december 23.

A Kína fénykorát fémjelző Tang dinasztia 859-ben hanyatlásnak indult, s a korrupt kormány ellen lázadás tört ki mindenütt. A legnagyobb és legtekintélyesebb mozgalom egy titkos szövetség, mely a Repülő Tőrök Klánja nevet kapta tőrökkel való profi bánásmódja miatt.

A Klán misztikusan működött; célja a kormány és a hozzá nem értő uralkodó elleni szervezkedésen kívül a társadalmi egyenlőtlenségek kiküszöbölése volt. A szegények megsegítésére alakult, a rendkívüli gyorssággal gyarapodó és az emberekben bámulatot keltő szövetség hamar elnyerte az emberek bizalmát, tömegek támogatását.

Riválisai komoly erővel találták szembe magukat, ezért legfőbb erőiket a Klán ellen csoportosították. Az állandósult összecsapásokban sikerült megölniük a lázadók közismert vezérét, ekkor azonban egy új, titokzatos vezér fellépésével a Klán még inkább megerősödött. A kormány két kapitánya, Leo (Andy Lau) és Jin (Takeshi Kaneshiro) sürgős megbízatást kapott az új vezér elfogására.

Leo kapitány arra a következtetésre jut, hogy Mei (Ziyi Zhang), a helyi Peony Pavilion gyönyörű vak táncosa nagy valószínűséggel a régi vezér lánya. Tőrbe csalják, majd kínzással kényszerítik vallomásra -de miután a lány a bántalmazások dacára sem árulkodik, a két kapitány fondorlatos cselhez folyamodik… Jin kapitány egy Wind nevű magányos harcosnak adja ki magát, hősiesen kiszabadítja a lányt, amivel elnyeri annak feltétel nélküli bizalmát.

Hosszú útjuk során a fiatalok akaratuk ellenére egymásba szeretnek, bár mindketten igyekeznek titkolni érzelmeiket, nehéz ellenállni a köztük vibráló erotikus feszültségnek. Az erdőben veszély leselkedik rájuk, kapcsolatukat pedig titok hálózza be, mely számos fordulattal gazdagítja az eddig egyszerűnek tekinthető cselekményszálat…

A filmet a hatalmas sikert arató Hős című Jet Li mozi rendezője, Yimou Zhang készítette.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne

Rendezte:
Yimou Zhang

Forgatókönyv:
Feng Li, Bin Wang, Yimou Zhang

Operatőr:
Xiaoding Zhao

Vágó:
Long Cheng

Zene:
Shigeru Umebayashi

Szereplők:
Takeshi Kaneshiro, Andy Lau, Ziyi Zhang, Dandan Song

Műfaj:
akció, kaland, romantikus

Játékidő:
119 perc

Ország:
Kína, Hong Kong

Gyártó:
Sony Pictures Classics

Hazai moziforgalmazó:
Intersonic

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek