Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Rent - Bohém élet

Rent

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. november 23.
Magyarországi DVD premier: 2006. október 10.

New York, East Village a nyolcvanas évek fordulóján. Néhány bohém fiatal laza életét és szerelmeit követhetjük nyomon egy bérlakásban az AIDS-korszak tombolása közepette.

Szereplőink Mark, a szerelem űzte filmkészítő (Anthony Rapp), vágyainak tárgya, Maureen Johnson, aki az ő exbarátnője (Idina Menzel), egy Harvardon diplomázott leszbikus ügyvéd, Joanne Jefferson (Tracie Thoms), Mark HIV-pozitív és ex-drogfüggő szobatársa, Roger Davis (Adam Pascal), a srác új barátnője, a drogfüggő és HIV fertőzött S&M táncos, Martina Marquez (Rosario Dawson), a régi szobatársuk, a szintén HIV fertőzött számítógépzseni, Tom Collins (Jesse L. Martin), az ő drag queen szeretője, Angel (Wilson Jermaine Heredia), valamint a banda egy ex-tagja, Benjamin Coffin (Taye Diggs), aki pénzért házasodott, és azóta mindenben a társaság ellenpólusát képviseli.

A film Jonathan Larson Pulitzer- és Tony-díjas musicaljéből készült, ráadásul a rendező, Chris Columbus (Reszkessetek betörők! 1-2, Harry Potter 1-2) olyannyira rajongója volt a Broadway előadásnak, hogy hat szereplőt egyenesen abból emelt át a mozis adaptációba.

A látványos és jobbnál jobb dalokkal teli musical hazánkban csak dvd-n jelenik meg.

Rendezte:
Chris Columbus

Forgatókönyv:
Jonathan Larson musicalje alapján: Stephen Chbosky

Operatőr:
Stephen Goldblatt

Vágó:
Richard Pearson

Szereplők:
Anthony Rapp, Adam Pascal, Jesse L. Martin, Rosario Dawson, Wilson Jermaine Heredia, Idina Menzel, Taye Diggs, Tracie Thoms

Műfaj:
musical, dráma, romantikus

Játékidő:
135 perc

Ország:
USA

Gyártó:
1492 Pictures / Revolution Studios / Tribeca Productions

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek