Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Rengeteg

Nem láttuk.
50% / 1 olvasó
Magyarországi premier: 2003. szeptember 11.

Becsönget egy ismeretlen, azt állítja, hogy az ismerősöd, és téged keres. Míg várakozik, elálmosodik és kissé elbóbiskol. Hazaérsz, és a lakásban a barátnődön kívül találsz egy, a kanapén szunyókáló férfit, egy kutyát, és egy kanna benzint. Miért alszik egy ismeretlen a kanapén? Miért, mondja, ha ismer, ha nem is ismer? Egyáltalán, miért engedi be ismeretlenül a barátnőd? A férfi felébred, és azt mondja, hogy rád kell hagynia a kutyáját. Mert a kutya kiválasztott téged. És valóban, ez a kutya, a múlt héten ismerkedett veled. A férfi pedig úgy döntött, hogy rád hagyja. De miért? Hogy képzeli, hogy itt hagyja a kutyáját?Ez nonszensz! Ez őrület! És egyáltalán, miért hagyja itt, ő hova megy? Ő most elmegy a kanna benzinnel, és öngyilkos lesz. A kutyát meg rád hagyja. Mert téged választott.

Ilyen és ehhez hasonló, durva rövidtörténeteket mesél Fliegauf Bence Rengeteg című filmjében, pontosabban ilyen borongós történetek bontakoznak ki szereplői dialógusából. Hiszen a filmben folyamatosan beszélnek. Szó esik egy talányos, de roppant előnyös vételről, elhangzik egy vérbő vízparti sztori, monologizál egy lánya nővé serdülésével nehezen megbirkózó apa, egy rosszat álmodó lány. Egy frusztrált férjet empátia hiányban szenvedő felesége faggatja, valamint szó esik még egy erdőről, ahol jó lenne örökre ott maradni. A rövidtörténetek közti kapcsot a bevásárlóközpont bejárata képzi, a szereplők az emberrengetegben itt keresztezik egymás útját.

Rendezte:
Fliegauf Benedek

Forgatókönyv:
Fliegauf Benedek

Operatőr:
Lovasi Zoltán

Vágó:
Fodor Lili

Szereplők:
Csonka Barbara, Vörös Katalin, Thurzó Barbara, Kenyeres Bálint, Braun Rita, Szakács Lajos, Dr. Vitanovics Dusán, Sós Ilka, Lipcsei Edit, Dióssy Gábor, Cziffer László

Műfaj:
dráma

Játékidő:
91 perc

Ország:
magyar

Gyártó:
Inforg Stúdió

Hazai moziforgalmazó:
Mokép

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilva kritikája
2003. december 28.

"Rengeteg. Ennyi kérdés várható a néző fejében a film megtekintése után. Rengeteg. Az élet erdeje. Szélsőség vagy közhely? Abnormális vagy normális? Rémálom vagy karikatúra?"
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek