Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Rémálom az Elm utcában

A Nightmare on Elm Street

Nem láttuk.
10% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2010. április 30.
Magyarországi premier: 2010. június 10.
Magyarországi DVD premier: 2010. október 13.

Freddy Krueger visszatér az Elm utcába, hogy az 1984-es horror-klasszikus negyed évszázaddal későbbi feldolgozásában újra rémálmot hozzon egy csapat tinédzser életébe.

Néhány külvárosi tizenévest ugyanaz a rémisztő probléma köt össze: álmukban megjelent egy horrorisztikus, piros-zöld csíkos pulóverbe és összeégett arcát elfedő kalapba bújt alak, akinek borotvaéles késekből álló kesztyű van a jobb kezére húzva. Az ijesztő álom-embert Freddy Krueger-nek (Jackie Earle Haley) hívják, akinek az a küldetése, hogy álmukban vadásszon az Elm utca lakóira.

A tinédzserek egyike, Nancy Thompson (Rooney Mara) átlagos középosztálybeli kamaszlány, aki jól tanul és mindenki szereti. Kellemes mindennapjainak azonban váratlanul, mint ahogyan barátainak is, rémálmok sorozata vet véget. Mikor Nancy egyik barátnőjét álmában meggyilkolják, a rendőrség az áldozat barátnőjét gyanúsítja. Nancy biztos benne, hogy leomlott a fantáziavilág és a valóság közötti határ, és attól fél, hogy a képzelete szülte szörnyeteg életre kap, és sorban végez mindannyiukkal.

Nancy-nek - mivel senki nem hisz neki - egyetlen fegyvere marad: ébren kell maradnia. A lány éppen ezért megpróbál keményen ellenállni minden álomba ringató kísérletnek, míg a kimerültség le nem dönti a lábáról. Ekkor pedig már nincs menekvés, sor kerül a mindent eldöntő személyes találkozásra Nancy és az őt kísértő démoni alak, Freddy Krueger között…

Samuel Bayer filmje az 1984 és 1994 között összesen 7 rémálmot megért klasszikus horror eredeti történetét veszi alapul átültetve a XXI. század életkörülményeibe. Ám jó tudni, hogy a rémálmok az idővel dacolva nem változnak…

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Samuel Bayer

Forgatókönyv:
Wesley Strick, Eric Heisserer

Operatőr:
Jeff Cutter

Vágó:
Glen Scantlebury

Zene:
Steve Jablonsky

Szereplők:
Jackie Earle Haley, Rooney Mara, Kyle Gallner, Thomas Dekker, Kellan Lutz, Katie Cassidy, Connie Britton

Műfaj:
horror

Játékidő:
102 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Line Cinema

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek