Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Rekonstrukció

Reconstruction

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2003. május 18. (Cannes)
Amerikai premier: 2004. szeptember 10.
Magyarországi premier: 2004. február 19.

A Reconstruction a romantikus dráma műfaját újítja meg. A fényképész Alex (Nikolaj Lie Kaas) és a gyönyörű Aimee (Maria Bonnevie) történetét ismerjük meg, akik véletlenül találkoznak és egy szenvedélyekkel teli nap végére egymásba szeretnek. Érzéseiket azonban alaposan megkavarja az őket körülvevő világ - a szövevényes Koppenhága.

Alex lassacskán azt veszi észre, hogy a valóság és a képzelet határai teljesen elmosódnak… A férfinak el kell döntenie, hogy milyen messzire képes elmenni az igaz szerelemért.

Christoffer Boe 29 éves dán rendező filmjét valóságos díjeső fogadta; a Cannes-i Filmfesztiválon Arany Kamera-díjat (Camera d‘Or) nyert, néhány hónapra rá pedig a legjobb első filmes skandináv rendezőnek járó Amanda-díjat vehette át a Haugesundi Filmfesztiválon.

A FIPRESCI, a kritikusok nemzetközi szövetsége a San Sebastiáni Filmfesztiválon Nagydíjjal (Grand Prix) díjazta a Reconstructiont. A FIPRESCI a francia kritikus Grégory Valens szavaival indokolta döntését: “Ne féljünk felsőfokban beszélni: Christoffer Boe a legígéretesebb skandináv alkotó Lars von Trier megjelenése óta. Filmje (...) egy régi témáról, a szerelemről szól csodálatosan kidolgozott elbeszélőstílusban, melybe belefér a meglepőnek számító időben és térben való előre-hátra haladás, és a hagyományos, valamint digitális kamerával forgatott jelenetek váltogatása.”

Rendezte:
Christoffer Boe

Forgatókönyv:
Christoffer Boe és Mogens Rukov

Operatőr:
Manuel Alberto Claro

Vágó:
Peter Brandt

Zene:
Thomas Knak

Szereplők:
Nikolaj Lie Kaas, Maria Bonnevie, Krister Henriksson, Nicolas Bro, Helle Fagralid, Peter Steen

Műfaj:
dráma, romantikus

Játékidő:
89 perc

Ország:
Dánia

Gyártó:
Nordisk Film

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek