Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Reefer Madness: The Movie Musical

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2005. január (Sundance)

1936-ban még a vörös ördögök tartották rettegésben az Egyesült Államokat - és, bármennyire is hihetetlen, a marijuana. Az amerikai fiatalokra veszelkedő elsőszámú (!) veszélyforrásra felhívandó a figyelmet egy egészestés propagandafilm is készült. Ha valaki füvezik, gyilkos őrjöngés válik rajta úrrá - ez a lényege a Tell Your Children, más néven Reefer Madness című alkotásnak, mely (természetesen) a ‘70-es években vált kultmozivá.

Újabb évtizedekkel később eljött a második reneszánsz is: 1998-ban színházi musical született a kertvárosi idillt megszüntető gyilkos szerről. Kevin Murphy és Dan Studney műve nagy sikert aratott, így néhány évvel később a Showtime kábeltelevízió tévéfilmet készíttetett, az eredeti alkotópáros és a színpadi előadás több művészének közreműködésével. Az eredmény? Minden idők egyik legnagyszabásúbb, de garantáltan legviccesebb tévére gyártott musicele.

A történet egy idilli kisváros gimnáziumának szülői értekezletén kezdődik: itt vetítik le az aggódi anyukák és apukák szeme láttára azt a filmet, mely Mary Lane (Kristen Bell) és Jimmy Harper (Christian Campbell), afféle kertvárosi Rómeó és Júlia tragikus szerelmét meséli el. Ebben a verzióban nem családi viszályok, hanem a gonosz marijuana miatt folyik majd a vér.

Minden hátterében a gaz Jack Stone (Steven Weber) és a neki ellenállni nem tudó nője, Mae (Ana Gasteyer) áll. Ők szoktatják rá egyenként az amúgy jól nevelt fiatalokat a fűre, melynek egyetlen szippantása (!!!) is gyilkos indulatokat, de legalábbis ördögi vigyort ás őrületet vált ki. Szegény Jimmy sem tud ellenállni, és ezzel kezdetét veszi a rémálom-szerű utazása Menny és Pokol között…

Rendezte:
Andy Fickman

Forgatókönyv:
Kevin Murphy, Dan Studney

Operatőr:
Jan Kiesser

Vágó:
Jeff Freeman

Szereplők:
Alan Cumming, Kristen Bell, Christian Campbell, Steven Weber, Ana Gasteyer, John Kassir, Neve Campbell, Amy Spanger

Műfaj:
musical, tévéfilm

Játékidő:
107 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Showtime Networks

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek