Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Red

Red

50% / 1 szerkesztő
60% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2010. október 15.
Magyarországi premier: 2010. december 9.

Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykoron a CIA topügynökei voltak, ám a titkok, amelyekhez munkájuk során jutottak hozzá, immár a titkosszolgálat legfőbb ellenségeivé tették őket. Így hát, miután hamisan gyilkosság elkövetésével vádolják őket, az egykori ügynökök kénytelenek igénybe venni minden megszerzett fortélyukat és tapasztalatukat ahhoz, hogy csapatként szálljanak szembe üldözőikkel, és életben maradjanak a halálos hajsza közepette.

Hogy négyesük leállíthassa az ellenük folyó igazságtalan megbízást, a csapat totálisan lehetetlen küldetésbe kezd: szándékaik szerint a CIA szigorúan titkos főhadiszállására készülnek betörni, hogy leleplezzék az USA történelmének egyik legnagyobb kormányzati összeesküvését.

A Warren Ellis és Cully Hamner képregényén alapuló Red valódi sztárgárdát vonultat fel, ahol a legkevésbé akcióban és humorban szenvedhetünk hiányt.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Robert Schwentke

Forgatókönyv:
Warren Ellis és Cully Hamner képregényéből Jon Hoeber és Erich Hoeber

Operatőr:
Florian Ballhaus

Vágó:
Thom Noble

Zene:
Christophe Beck és David Holmes

Szereplők:
Bruce Willis, Morgan Freeman, Karl Urban, Mary-Louise Parker, John Malkovich, Richard Dreyfuss, Helen Mirren, James Remar, Brian Cox, Julian McMahon

Műfaj:
akció, vígjáték

Játékidő:
111 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Summit Entertainment, DC Comics, Di Bonaventura Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Palace Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek