Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

[Rec]

[Rec]

88% / 6 szerkesztő
78% / 5 olvasó
Ősbemutató: 2007. augusztus 29. (Velencei Filmfesztivál)
Magyarországi premier: 2009. január 1.
Magyarországi DVD premier: 2009. május 11.

Egy riporternő és operatőre egy csapat tűzoltót követnek az éjszakában, hogy műsort készítsenek a tűzoltók mindennapjairól. Műsoruk lényege a napjainkban oly népszerű „real-world” szerű tudósítás. Egyik kiszállásuk azonban rémálommá válik: egy idős nő megharapja az egyiküket, és mikor a rendőrség karanténba zárja az épületet, annak lakóival együtt csapdába kerülnek. Mindeközben egy rejtélyes fertőzés áldozatai ritkítják az épületben rekedteket.

Főhőseink az utolsó pillanatig a szenzáció élő-tudósítását tartják a legfontosabb dolognak, akkor is, amikor már az ő életük is veszélyben forog.

A filmben folyamatosan jelenlévő rettegést a tévé-stáb „mindegy, csak a kamera mindent rögzítsen” álláspontján keresztül, az operatőr szemszögéből látjuk…

A spanyol horrorfilmnek már premierje előtt (!) elkezdték tervezni az amerikai remake-jét, ami aztán 2007. novemberében le is forgott. A 12 millió dollárból forgatott Quarantine szép siker lett: Észak-Amerikában 31,7 milliós összbevételt ért el.

Rendezte:
Jaume Balagueró és Paco Plaza

Forgatókönyv:
Jaume Balagueró és Luis Berdejo

Operatőr:
Pablo Rosso

Vágó:
David Gallart

Szereplők:
Manuela Velasco, Ferran Terraza, Pablo Rosso, David Vert

Műfaj:
thriller, horror

Játékidő:
72 perc

Ország:
Spanyolország

Gyártó:
Filmax

Hazai moziforgalmazó:
Cirko Film - Másképp Alapítván

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2009. február 18.

"Zseniális, hogy míg a horrorfilmek mennyiségben jelentősebbik, értékeikben jelentéktelenebbik része gyors expozíció után olyan intenzitással fújja a feszültség-lufit, hogy az legkésőbb a filmidő felénél kipukkan, addig tárgyalt alkotásunk egy briliáns koncepciót felmutatva, ezzel épp ellentétes utat jár be. (...) ha akarom, rendhagyó média-mozi, de nézhetem ál-dokumentumfilmként, továbbá horrorként is."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek