Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Rasen - A spirál

The Spiral

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 1998. január 31. - Japán

Dr. Mitsuo Ando (Koichi Sato) patológus nehezen tudja túltenni magát fia halálán. Éppen öngyilkos akar lenni, amikor telefonon hívják: közlik vele, hogy barátja, Ryuji Takayama (Hiroyuki Sanada) meghalt, és neki kell elvégeznie a boncolást. A boncolás során megállapítják, hogy a férfi szívrohamban halt meg, találnak továbbá a gyomrában egy darab papírt, amin számok vannak. Ezután a rendőrség elviszi Takayama barátnőjét, Mai Takano-t (Miki Nakatani) Ando-hoz, mivel ő találta meg a lakásán a férfi holttestét.

Mai elmondja Ando-nak, hogy Takayama a halála előtt az ex-feleségével, Reiko Asakawa-val (Nanako Matsushima) egy videokazettával kapcsolatos ügyben nyomozott. Ha valaki végignézi azt a kazettát, akkor egy héten belül meghal. A rendőrök értesítik a doktort, hogy Reiko Asakawa és kisfia autóbalesetet szenvedtek, de a kisfiúról megállapítják, hogy már a baleset előtt halott volt. Reiko egyik munkatársa felkeresi Ando-t, és átadja neki Reiko naplóját, egy fényképet Yamamura Sadako-ról (Hinako Saeki), illetve azt a bizonyos videokazettát. Ando mindenáron meg akarja oldani az ügyet, ezért megnézi a felvételt. Viszont ezúttal, érdekes módon, olyanok halnak meg, akik nem is látták a kazettát…

Joji Iidaa filmjének érdekessége, hogy gyakorlatilag egyidőben készült a Ringu 2 - A félelem című szintén japán horrorral, méghozzá mindkettő Koji Suzuki regénye nyomán. A két film a mozikban dupla plakáttal futott, ám a közönség Rasen-nel szemben kiváltott ellenszenve miatt elrejtették a stábistán a Ringu-hoz fűződő kapcsolatát.

A Rasen - A spirál 2005. június 29-én jelent meg DVD-n és VHS-en Magyarországon.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Joji Iida

Forgatókönyv:
Koji Suzuki regénye nyomán Joji Iida

Operatőr:
Makoto Watanabe

Vágó:
Hirohide Abe

Szereplők:
Koichi Sato, Hiroyuki Sanada, Miki Nakatani, Hinako Saeki, Shingo Tsurumi, Yutaka Matsushige

Műfaj:
horror

Játékidő:
97 perc

Ország:
Japán

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek