Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Randevú

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. február (Filmszemle)
Magyarországi premier: 2006. szeptember 7.

A napjainkban játszódó film első jelenete az ötvenes évekbe nyúlik vissza, melyben egy kórházi szobában Irén, a halálos beteg fiatal nő búcsúzik el gyerekétől, Rózsikától. Az árván maradt kislány ötven évvel később itt jár közöttünk mint hajléktalan öregasszony, aki megörökölte anyja tüdőbetegségét.

Nagyvárosi bolyongásai során Rózsika egy különös mozgású, szótlan nővel találkozik s vele hamarosan szoros barátságot köt. Egyikük sem tudja, de a néző hamar rájön, hogy anya és lánya újbóli találkozásának vagyunk tanúi. Mostantól a két nő kalandjai összefonódnak, s ezekben a kalandokban szembekerülnek egymással a harmadik évezred Magyarországának különböző – egymástól nagyon eltérő minőségű – világai és karakterei.

Amikor kiderül, hogy Rózsikának, az idős és beteg hajléktalan néninek már csak napjai lehetnek hátra, Irén mozgósítja magában a rejtett energiákat és mint egy modern mesében, megszabadítja lányát a szenvedéstől.

Incze Ágnes első filmjével az „I love Budapest”-tel megnyerte a 32. Magyar Filmszemle elsőfilmes díját majd a Variety magazin filmkritikusai a 2001-es év legjobb 10 európai filmje közé válogatták. Megnyert számos nemzetközi fesztivált, itthon az első olyan kortárs magyar film volt, ami jelentős közönséget vonzott a mozikba.

Rendezte:
Incze Ágnes

Operatőr:
Herbai Máté

Vágó:
Incze Ágnes

Zene:
Kunert Péter

Szereplők:
Pap Vera, Szamosi Zsófia, Zrínyi Gál Vince, Danis Lídia, Nagy Zsolt, Mészáros Béla, Kökényesi György, Lázár Kati

Műfaj:
dráma, vígjáték

Ország:
Magyarország

Hazai moziforgalmazó:
Hungarotop

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek