Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Puskás Hungary

The Real Puskas

95% / 2 szerkesztő
Nincs értékelés.
Magyarországi premier: 2009. március 12.

Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jutva, a polgári kispesti belvárosból menyasszonyt találva őrjöngve rajongott világsztár lesz, aki táviratok százait kapja minden szállodában, ahol csak pár éjszakára megszáll bárhol a világon… Olyan világsztár, aki egész életében - politikától, háborútól, társadalmi konvencióktól függetlenül - mindig csak azt csinálja, amit szeret, s amit a legjobban tud a világon: focizik.

Igazi öntörvényű művész, szikrázóan szellemes mókamester, szeretnivaló népi hős, akire ugyanakkor folyamatosan ránehezedik családjának, népének, tragikus sorsa, amelyet a maga módján cipelnie kell. Ebben benne van a sváb családjára leselkedő kitelepítés veszélye, az ötvenes évek végletes viszonyai, az emigráció lelki nyomorúsága és szorongásai, s mindez úgy, hogy ösztönös intelligenciája folytán tudja, hogy ő Mr. Magyarország, ezért mindig, minden pillanatban ennek megfelelően kell viselkednie.

A film segít abban, hogy Puskás Öcsi neve soha ne merüljön feledésbe, és bemutatja a legenda életét gyermekkorától kezdve egészen 2006-ban bekövetkezett haláláig.

Rendezte:
Almási Tamás

Forgatókönyv:
Almási Tamás

Operatőr:
Tóth Zsolt

Vágó:
Szöllőssy György

Zene:
Dés László

Szereplők:
Franz Beckenbauer, Michel Platini ,Pele ,Puskás Ferenc

Műfaj:
életrajz, dráma

Játékidő:
90 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Next Station Productions, Filmplus

Hazai moziforgalmazó:
Filmplus Filmgyártó KFT

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek