Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Poseidon

Poseidon

Nem láttuk.
45% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2006. május 12.
Magyarországi premier: 2006. június 22.

Egy luxushajó szeli az Atlanti óceán hullámait, a fedélzetén mindazokkal, akik az itteni kényelmet megengedhetik maguknak: arisztokraták, milliomosok, hamiskártyások utaznak együtt pihenést vagy könnyű kalandot keresve.

De a kaland, ami ezúttal a nyílt tengeren vár rájuk, egyáltalán nem nevezhető könnyűnek. Az óceánjáró egy váratlan viharban felborul, a hajótestbe szorult levegőnek köszönhetően néhány utas és a személyzet néhány tagja életben marad.

De reménytelen helyzetben vannak. Csak akkor élhetik túl a katasztrófát, ha a felfordult hajótestben sikerül a vízfelszín fölé – a propellerházba – jutniuk. Útjuk során számtalan váratlan veszély les rájuk – a levegő pedig egyre fogy, és egymásban sem bízhatnak.
Wolgang Petersen számos nagyköltségvetésű, látványos akciófilmet rendezett már (köztük Az elnök különgépe, a Vírus és a Trója), de első, azóta legendássá vált sikerét egy víz alatti filmmel, a Das Boot-tal aratta.

Rendezte:
Wolfgang Petersen

Forgatókönyv:
Paul Gallico regénye alapján: Paul Attanaio, Akiva Goldsman, Mark Protosevich

Operatőr:
John Seale

Szereplők:
Josh Lucas, Kurt Russell, Richard Dreyfuss, Emmy Rossum, Andre Braugher, Kevin Dillon, Jimmy Bennett, Freddy Rodríguez

Műfaj:
katasztrófafilm

Játékidő:
100 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2006. június 24.

"Míg az eredeti egy valóban nyomasztó, klausztrofób hangulatú, izgalmas film volt, addig ez a változat egy lagymatag, unalmas, összecsapott blődli. (...) Olyan az összhatás, mintha Wolfgang Petersen (a vizes filmek specialistája) részegen csinálta volna az egészet: következetlen, csapongó, ráadásul jó gyorsan túl akar lenni rajta, hiszen az eredeti kétórás hosszához képest az új változat már csak százperces. (...) Az egész film olyan, mint egy nagy Barátok közt-epizód, fent említett sorozatból véletlenszerűen beemelhettünk volna bárkit a filmbe, az eredmény ugyanaz maradt volna."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek