Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Pokolfajzat

Hellboy

70% / 1 szerkesztő
63% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. április 2.
Magyarországi premier: 2004. szeptember 16.
Magyarországi DVD premier: 2005. január 25.

1944-ben a nácik olyannyira kétségbe estek, hogy a háború megnyerése érdekében nem átallottak misztikus hatalmakhoz fordulni. Ám az orosz Grigorij Raszputyin (Karel Roden) skóciai kísérlete, hogy megnyissa a Gonosz Kapuját, a szövetséges erőknek köszönhetően kudarcba fulladt. A “varázsló” hatalmának és gonoszságának a célpontja, a Sátán gyermeke, a csecsemő Hellboy (Ron Perlman) azonban mégis átkerült az evilágba.

Pokolfajzatot egy amerikai tudós, Roosevelt paranormális tanácsadója, Trevor ‘Broom’ Bruttenholm (John Hurt) “fogadta örökbe”. Hellboy a jó oldalán cseperedett, s felnőve egy emberformájú démon vált belőle teljesen tűzvörös bőrrel, farokkal és két nagy csonkkal a homlokán a szarvak helyén (ha visszanőnek, Hellboy azonnal letöri őket). Most Hellboy, immár felnőttként, az amerikai kormány paranormális ”ügynökeként” dolgozik.

A közvélemény előtt folyton letagadott paranormális ügynökséghez új alkalmazott érkezik az FBI-tól, a frissen végzett John Myers (Rupert Evans). Professzor Broom választottja ő, mivel a tudós a halálán van. Myers azt a feladatot kapja, hogy legyen Hellboy “jobbkeze”, folyton kísérje figyelemmel, és lássa el, ha szükséges. Erre pedig rögtön szükség is lesz, mivel Raszputyin visszatér a halálból, s feltámasztva a roppant szaporékony Pokol Kutyáját, bosszúra esküszik. Vissza akarja csábítani Pokolfajzatot arra az oldalra, amely eleve rendeltetett neki: a Gonosz térfelére. Így hát megindul a harc Raszputyin és segítői, valamint Hellboy és csapat között. Pokolfajzat oldalán olyan társak tűnnek fel, mint Hellboy titkos szerelme, a pirokinetikus Liz Sherman (Selma Blair) és Abe Sapien (Doug Jones), egy rejtélyes, kétéltű “halember”. A tét nemcsak Pokolfajzat identitása, hanem az egész világ.

Hellboy ismét egy képregényalak, a Dark Horse Comics egyik hőse. Filmbeli bőrébe Ron Perlman bújt, a “veterán” amerikai színész, aki különös kinézetével a rajongókat teljes mértékben kielégítően lépes megformálni az ördögi karaktert. A rendezői székben Guillermo Del Toro-t találjuk, a Mimic és a Penge 2. dirigensét, a Pokolfajzat 2. részét pedig 2006-ban köszönthetjük a mozikban.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
Guillermo Del Toro

Forgatókönyv:
Guillermo Del Toro

Operatőr:
Guillermo Navarro

Vágó:
Peter Amundson

Zene:
Marco Beltrami

Szereplők:
Ron Perlman, John Hurt, Selma Blair, Rupert Evans, Karel Roden, Jeffrey Tambor, Ladislav Beran, Corey Johnson, Biddy Hodson, Kevin Trainor

Műfaj:
akció, kaland, horror

Játékidő:
124 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Revolution Studios/Dark Horse Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2004. szeptember 10.

"Vörös és Kék? Lefűrészelt szarvak, betonököl? Nyálkás szörnyek és Raszputyin? Mi a fene ez? Hát persze, hogy egy újabb képregényfilm! Ez a rossz hír, de szerencsére van jó is: Hellboy stílusos akcióparádéja rendesen megáll a patáin."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek