Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Pokolba taszítva

Drag Me to Hell

47% / 3 szerkesztő
66% / 7 olvasó
Amerikai premier: 2009. május 29.
Magyarországi premier: 2009. augusztus 13.
Magyarországi DVD premier: 2009. október 21.

Sam Raimi , a Pókember-trilógia és a Gonosz halott-sorozat rendezője visszatér kedvenc műfajához, és ismét egy természetfeletti horrorral ijeszti halálra rajongóit a Drag Me to Hell című moziban.

Christine Brown (Alison Lohman) egy feltörekvő los angelesi kölcsönügyintéző, akihez egy nap beállít egy rejtélyes, Mrs. Ganush (Lorna Raver) nevű öregasszony. Azért fordul a bankhoz, hogy hosszabbítsák meg lakáskölcsönét, és így ne maradjon fedél nélkül. Christine válaszúthoz érkezik: segítsen a térden állva könyörgő szerencsétlenen, vagy utasítsa el? Ez utóbbival jó benyomást tenne a főnökére, és az előléptetést is kézzelfogható közelségbe hozná. Christine emellett is dönt - balszerencséjére…

A megtorlás nem várat sokat magára: az öregasszony a Lamia nevű, félelmetesen erős átokkal teszi pokollá a fiatal nő életét. Egy gonosz szellem kezdi el üldözni Christine-t; a barátja pedig félreérti furcsa viselkedését, úgyhogy egy hivatásos “látóhoz” kell fordulnia, hogy az megmentse a lelkét az örök kárhozattól. A médium megpróbálja kiszabadítani a teljesen kikészült Christine-t az átok rabságából, ám ennek komoly ára van. A nőnek szembe kell néznie a saját korlátaival, hogy eldönthesse: meddig hajlandó elmenni, hogy megtörje az átkot?

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Durucz Dávid

Rendezte:
Sam Raimi

Forgatókönyv:
Sam Raimi, Ivan Raimi

Operatőr:
Peter Deming

Vágó:
Bob Murawski

Zene:
Christopher Young

Szereplők:
Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Jessica Lucas, David Paymer, Dileep Rao

Műfaj:
horror

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Csiger Ádám kritikája
2009. december 17.

"Sam Raiminek részben sikerült átmentenie az Evil Dead-filmek értékeit; a föld felett suhanó kamera, a nagyközelik, a zene és a hangeffektek kiváló használata, az élénk színek és a démoni jelenlét borzalmai mind a film fő erősségei közé tartoznak."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek