Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Pókember 2.

Spider-Man 2

Nem láttuk.
73% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2004. június 30.
Magyarországi premier: 2004. augusztus 12.
Magyarországi DVD premier: 2004. november 16.

Peter Parker (Tobey Maguire) egyetemre ment. Új barátai közül senki sem tudja, hogy a természettudományok iránt érdeklődő csendes, szemüveges fiatalember, ha nem látják, egészen átalakul. Testhezálló, piros-kék ruhában háztetőről háztetőre lendülve küzd a gonosz ellen. Akivel mindig újra szembetalálkozik.

Egy laboratóriumban megismerkedik Dr. Otto Octaviusszal (Alfred Molina), a jótékony tudóssal, és a tanítványául szegődik. Nem is sejti, hogy egy félresikerült kísérlet következtében Octavius doktor Oktopusszá, a félig gép-félig ember, de teljesen gyilkos polippá változott. A jó védelmezője és a rossz útra tévedt orvos hamarosan szembetalálkozik.

“Utolért a végzetem. A rabja vagyok. Rabja a saját lelkiismeretemnek. Örökké éget a szeretett lány iránti vágy. Velem mindig veszélyben van - veszélyben azoktól, akik ellen harcolok. Nélküle magányosan járom az utam. Az én történetem mindig az ő elvesztéséről szól - és mindennap felteszem magamnak a kérdést, hogy még meddig fogom bírni a magányt?” (Pókember)

Rendezte:
Sam Raimi

Forgatókönyv:
Michael Chabon, David Koepp, Alfred Gough és Miles Millar

Operatőr:
Bill Pope, Anette Haellmigk

Vágó:
Bob Murawski

Zene:
Danny Elfman

Szereplők:
Tobey Maguire, Kirsten Dunst, Alfred Molina, James Franco, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Elizabeth Banks, Daniel Gillies, Donna Murphy, Bruce Campbell, Dylan Baker, Vanessa Ferlito, Ted Raimi, Willem Dafoe, Cliff Robertson, Elya Baskin, Daniel Dae Kim

Műfaj:
akció, fantasy, romantikus

Játékidő:
127 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Kritikánk a filmről

Felhasználó crayne kritikája
2004. augusztus 6.

"Összességében pozitív csalódás a film, a kelleténél több érzelemmel és kevesebb izgalommal, de az előző részt minden tekintetben felülmúlóan kivitelezve."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek