Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Pippa Lee négy élete

The Private Lives of Pippa Lee

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2009. november 27.
Magyarországi premier: 2009. október 8.
Magyarországi DVD premier: 2010. január 26.

Pippa Lee (Robin Wright Penn) élete fenékig tejfel. A férje nagyszerű és elismert kiadó (Alan Arkin), igaz, 30 évvel idősebb nála. Már felnőtt és sikeres gyermekek büszke anyukája, valamint egy megbízható szomszéd legjobb barátja és bizalmasa. Ám, ahogy Pippa követi férjét egy új életbe – egy connecticuti nyugalmazott közösség berkeibe - eddigi idilli élete felborul egy szempillantás alatt. A sikeres és boldog nő, aki eddig volt, most veszélybe kerül.

Igaz, ami igaz, a mostani kiegyensúlyozott Pippa nem kevés bonyodalmat élt már át a múltjában (félresikerült erotikus kalandozások, fogyitabletta-függő anya és egy vetélytárs öngyilkossága), míg meg nem találta végül a szerelmet és a biztonságot férje oldalán.

Ez az új élethelyzet azonban ismét önismereti utazásra kényszeríti hősnőnket, amely során társra talál egy új, különös és lelkes barát (Keanu Reeves) személyében. Pippa ezúttal szembenéz illékony múltjával és a biztosnak tűnő jelenben bujkáló titkokkal is, hogy megtalálja az igazi énjét, amely mindig is ott motoszkált benne. 

A Pippa Lee négy élete a híres író, Arthur Miller lánya és egyben Daniel Day-Lewis felesége, Rebecca Miller (Menekülés az életbe, Jack és Rose balladája) harmadik rendezése. Miller mindegyik filmjében a női lélek rejtelmeit vizsgálta, s ez most sincs másképp: Pippára is izgalmas érzelmi kalandok várnak, és kiderül, hogy mennyi komplex személyiség fér meg egyetlen nőben.

Rendezte:
Rebecca Miller

Forgatókönyv:
Rebecca Miller

Operatőr:
Declan Quinn

Vágó:
Sabine Hoffmann

Zene:
Michael Rohatyn

Szereplők:
Robin Wright Penn, Julianne Moore, Wynona Ryder, Keanu Reeves, Maria Bello, Alan Arkin, Monica Bellucci, Blake Lively

Műfaj:
dráma, vígjáték

Játékidő:
93 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Elevation Filmworks, Grand Army Entertainment, Lumina Films, Plan B Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Mikó Laura Hanna kritikája
2009. szeptember 30.

"A film forgatókönyvírója és egyben rendezője Rebecca Miller (Jack és Rose balladája) - Arthur Miller lánya - ismét bizonyította, hogy örökölte apja tehetségét, ugyanis a film erőssége a történetben, a dialógusokban és a karakterek rendkívül finom jellemábrázolásában rejlik, a remek színészi játék mellett. "
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek