Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Pénz beszél

Two for the Money

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. október 7.
Magyarországi premier: 2006. március 30.

Brandon Lane (Matthew McConaughey), a volt főiskolai amerikai-futball sztár felfedez magában egy olyan rejtélyes és egyben hátborzongató adottságot, hogy képes megjósolni a meccsek végeredményeit. Amikor egy végzetes sérülés örökre kitaszítja a pályákon őt övező dicsfényből, különös tehetsége egy új karrier előtt nyitja meg számára a kaput.

Képessége Brandont hozzásegíti ahhoz, hogy a Walter Abraham (Al Pacino) irányítása alatt álló, az ország egyik legnagyobb sporttanácsadó cégének legígéretesebb jelöltjévé váljon. Abraham szerződteti a kisvárosi ex-sportoló Lane-t, és egy minden hájjal megkent, első vonalbeli vezetőt farag belőle. Brandon hamarosan elkezdi kiélvezni a pozíciójával járó előnyöket, hogy új, színes és ezer fokon égő életstílusával Manhattan legújabb aranyifjává váljon.

A pótapa-pótfiú viszony természetesen Walter üzleti- és személyes hasznát gyarapítja egészen addig, amíg Brandon mindent arannyá változtató érintésének tudatában habozni nem kezd, mivel Abraham manipulációjának következtében átlépi a törvényesség határát. Ettől kezdve sok millió dollárért zajló halálos játék kezdődik kettejük között, amelyben mindegyikük arra törekszik, hogy kizárólagosan tehesse rá a kezét a kiépített birodalomra. A harcba Walter feleségét, Toni-t (Rene Russo) is belevonják, aki végül ugyanolyan tárggyá válik, mint az élettelen milliók.

D. J. Caruso (Életeken át) filmje megtörtént eseményeken alapul, ahol Al Pacino-t (legutóbb A velencei kalmár) újra a neki leginkább fekvő karakter bőrében láthatjuk.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
D.J. Caruso

Forgatókönyv:
Dan Gilroy

Operatőr:
Conrad W. Hall

Vágó:
Glen Scantlebury

Zene:
Christophe Beck

Szereplők:
Al Pacino, Matthew McConaughey, Rene Russo, Armand Assante, Jeremy Piven, Jaime King, Kevin Chapman

Műfaj:
dráma

Játékidő:
122 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures, Morgan Creek Productions

Hazai moziforgalmazó:
Best Hollywood

Kritikánk a filmről

Felhasználó Hannibal kritikája
2006. április 6.

"(...) Sajnos ez az alkotói felületesség a krónikus ötlethiánnyal párosulva kenterbe veri a mozit, ami a maga gyalázatosan profán és kínosan közhelyes módján még arra sem igazán alkalmas, hogy a délutáni lottózás izgalmait \"leöblítsük\" vele."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek