Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Péntek esti fények

Friday Night Lights

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. október 8.
Magyarországi DVD premier: 2005. augusztus 30.

A texasi Odessa városában tombol a szegénység, s a lakók ezt csak egy nap felejthetik el: péntek esténként, amikor is pályára lép a Permian High Panthers. A film a futballcsapat 1988-as szezonját kíséri figyelemmel, a játékosok, az edző, a szülők, a menedzser, és rajongók szemszögéből. Miközben zajlanak a meccsek, pályán és akörül, otthon is meg kell küzdeniük az élettel.

Láthatjuk a csapat mindennapi edzéseit Gary Gaines (Billy Bob Thornton) edző vezetésével, és a meccseket, melyek nem csak a játékosokba, de a város lakóiba is reményt öntenek, akik minden pénteken lelkesen töltik meg a húszezer férőhelyes stadiont. Minden péntek egy újabb esély a csapatnak és a lakóknak is a kiemelkedésre a szürke kisvárosi életből.

Ha Amerikába sportról van szó, akkor leginkább az amerikai futballról beszélnek. Így ha a mozikba érkezik nagy ritkán a témáról szóló film (pl. A Minden héten háború, Emlékezz a Titánokra!), nem csoda, ha sikerrel fut. Jelen filmnél pedig minden adva volt erre: egy tehetséges rendező, Peter Berg (Ronda ügy, Az Amazonas kincse), Hollywood egyik legjobb producere, Brian Grazer, és egy méltán elismert főszereplő Billy Bob Thornton (Az ember, aki ott sem volt, Bad Santa).

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: crayne

Rendezte:
Peter Berg

Forgatókönyv:
Peter Berg, David Aaron Cohen

Operatőr:
Tobias A. Schliessler

Vágó:
Colby Parker Jr., David Rosenbloom

Szereplők:
Billy Bob Thornton, Derek Luke, Garrett Hedlund, Jay Hernandez, Lucas Black, Connie Britton

Műfaj:
dráma

Játékidő:
113 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek