Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Penge - Szentháromság

Blade: Trinity

Nem láttuk.
30% / 1 olvasó
Amerikai premier: 2004. december 10.
Magyarországi premier: 2005. március 3.
Magyarországi DVD premier: 2005. augusztus 23.

Penge (Wesley Snipes) harmadszorra, a trilógia záró darabjában is visszatér, mint Fénybenjáró vámpírvadász. Amikor a vámpírnemzetség kieszel egy tervet, hogy Pengét brutális sorozatgyilkossággal gyanúsítsák, és a rendőrség vadászni kezd rá, a Fénybenjáró csatlakozik a Nightstalker-ekhez (éjjeli cserkészek), egy vámpírvadász emberi klán elkeseredett harcához, melyben a vérösvény egyenesen az évszázados vámpírlegendához, Drakulához (Dominic Purcell) vezet.

Az emberi csoport a végtelenül erős és kegyetlen Danica Talos-szal (Parker Posey) próbálja felvenni a harcot, aki hozzájutván a modern vámpírok vérének legnemesebbikéhez, feltámasztotta az évszázadok óta mély álomban nyugvó Drake-et (az egykori Drakulát), hogy egyszer és mindenkorra végleg a vámpírok uralma alá hajthassa a földet. Az életre-halálra szóló küzdelemben Penge oldalán harcol Abigail (Jessica Biel) is, aki apjától, Whistlertől (Kris Kristofferson) örökölte a vámpírok irtása melleti elkötelezettségét, és Hannibal King (Ryan Reynolds), egy valódi Nightstalker. Pengének el kell terjesztenie egy vírust, amely végez az összes vámpírral - csak egyetlen esélye van, és az nem fulladhat kudarcba!

A sötét filmek forgatókönyveiről ismert David S. Goyer (A parazita, A holló 2, Dark City, Batman Begins), a Penge-trilógia írója a harmadik résznek már a rendezését is magára vállalta. A félig vámpírnak született vámpírvadászról szóló Penge és Penge 2 Amerikában összesen 150 millió dollárt eredményezett, és sikerült (egy rövid időre) Wesley Snipest újra az A-listás sztárok sorába emelnie. A harmadik rész azonban már csalódást okozott a pénztáraknál: mindössze 52 millió dollár értékben vettek rá jegyet, ami 60 milliós bódzséjéhez képest bukás.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: siz

Rendezte:
David S. Goyer

Forgatókönyv:
David S. Goyer

Operatőr:
Gabriel Beristain

Vágó:
Howard E. Smith

Zene:
Terence Blanchard és RZA

Szereplők:
Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ryan Reynolds, Jessica Biel, Parker Posey, Cascy Beddow, Paul Anthony, Dominic Purcell, John Ashker, Eric Bogosian

Műfaj:
horror

Játékidő:
113 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Line Cinema/Shawn Danielle Productions Ltd.

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek