Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Penge 2

Blade 2

Nem láttuk.
50% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2002. március 21.
Magyarországi premier: 2002. június 27.
Magyarországi DVD premier: 2003. január 28.

A vámpírok legyőzhetetlen, engesztelhetetlen ellensége, Penge (Wesley Snipes) szövetséget köt a vérszívókkal. E váratlan fordulatnak csupán egy oka lehet: újabb, még rémítőbb faj jelent meg a földi éjszakában. A mutáns vámpírok hosszúfogú őseik legveszélyesebb ellenségeivé váltak, és vérszomjuk akkora, hogy kihalással fenyegetik a táplálékláncban alattuk álló fajokat. Vagyis mindenkit. Csak Penge segíthet! A Sötét Tanács szövetséget ajánl minden idők legeredményesebb vámpírvadászának, és ő rövid habozás után elfogadja a feladatot. Újratoborozza a régi csapatot, és együtt vetik be különleges fegyverzetüket a különleges ellenség legyőzésére. A vérfürdő volt az idill: ez a mostani több annál.

“Penge különleges lény - mondta Snipes -, megvan benne a vámpírok minden erőssége, de a gyengéik közül egy sem. Azonban jócskán megváltozott az előző rész óta: Egy kicsit már megbékélt saját magával, és megtanulta élvezni is azt, amit tesz.” Az előző epizód végén holtnak hitt Whistlerről (Kris Kristofferson) kiderül, hogy mégis életben van. A Penge által apaként tisztelt barátot azonban megfertőzte a vámpírvírus. A vámpírpusztító fegyverek másik zseniális mestere, Scud (Norman Reedus) lép Whistler helyébe, míg az újra fel nem tűnik a színen. Ekkor azonban kettejük között elkerülhetetlenné válik az összeütközés.

A vámpírok üldözése közben hőseink eljutnak Penge esküdt ellensége, Damaskinos (Thomas Kretschmann) búvóhelyére is. Nyssa (Leonor Varena), a legfőbb vámpír egzotikus külsejű lánya fegyverszünetről kezd tárgyalni Pengével. A riválisok most kénytelenek együttműködni, hisz mindketten le akarják győzni a Kaszásokat. A szupervámpírok borotvaéles fogaikkal, villámgyors mozgásukkal, és emberfeletti erejükkel nem csak az embereket üldözik, hanem szemben állnak magukkal a vámpírokkal is. Hogy a félelmetes ellenséget megállítsa, Penge egy oldalon harcol azokkal a gyilkosokkal is - a Vérfalka tagjaival -, akik eredetileg őt magát akarták elpusztítani: Chupaval (Matt Schulze), Priesttel (Tony Curran), Snowmannel (Donnie Yen), Lighthammerrel (Daz Crawford), Verlaine-nel (Marit Velle Kile) és vezetőjükkel, Reinhardttal (Ron Perlman), aki már jó néhány évszázada annak az elitalakulatnak az élén áll, mely szolgálja és védi a vámpírok világát. Úgy tűnik azonban, hiába az összefogás: a vámpírok mutáns leszármazottainak hatalma percről percre nő: már beszivárogtak az emberek és vámpírok közé is, és egy hónapon belül több ezer ilyen torz lény fogja ellepni az utcákat. Semmi sem állíthatja meg őket és Jared Nomakot (Luke Goss), aki ezt a járványt elindította, elsőként tehát őt kell elpusztítaniuk, mielőtt a Kaszások megsemmisítenék az egész emberi fajt.

Rendezte:
Guillermo del Toro

Forgatókönyv:
David S. Goyer

Operatőr:
Gabriel Beristain

Vágó:
Peter Amundson

Zene:
Marco Beltrami

Szereplők:
Wesley Snipes, Ron Perlman, Kris Kristofferson, Luke Goss, Pete Lee-Wilson, Norman Reedus, Matt Schulze, Leonor Varela, Thomas Kretschmann

Műfaj:
akció, horror, fantasy

Játékidő:
113 perc

Ország:
USA

Gyártó:
New Line Cinema

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek