Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Paul

Paul

70% / 1 szerkesztő
70% / 2 olvasó
Amerikai premier: 2011. március 18.
Magyarországi premier: 2011. május 12.

Simon Pegg és Nick Frost (Vaskabátok, Haláli hullák hajnala) újra együtt, ezúttal két sci-fi őrült szerepében, akik elzarándokolnak Amerika UFO hátországába, és ott véletlenül összefutnak egy űrlénnyel, aki egy olyan eszeveszett kalandtúrára viszi őket, amelytől örökre megváltozik számukra a világegyetem.

Egy Paul nevű földönkívüli (Seth Rogen eredeti hangján) az elmúlt 60 évben egy titkos katonai bázison múlatta az időt. Az űrutazó fenegyerek ismeretlen okból úgy dönt, hogy elhagyja a létesítményt, és felugrik az első arra tévedő járműre. Ez pedig egy bérelt lakóbusz, melyben két földlakó, Graeme Willy (Simon Pegg) és Clive Collins (Nick Frost) utazik éppen.

Miközben üldözik őket a szövetségi ügynökök, no meg egy véletlenül elrabolt lány felbőszült apja, Graemme és Clive idétlen tervet ötlenek ki, miképpen juttassák vissza Paul-t az anyahajójára. És miközben a két nyominger segíteni igyekszik, a kis zöld lény talán éppen bolygóközi hőst csinál a két balfácánból.

Rendezte:
Greg Mottola

Forgatókönyv:
Nick Frost és Simon Pegg

Operatőr:
Lawrence Sher

Vágó:
Chris Dickens

Zene:
David Arnold

Szereplők:
Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen, Jane Lynch, Jason Bateman, Kristen Wiig, Sigourney Weaver, Blythe Danner, Jeffrey Tambor

Műfaj:
sci-fi, vígjáték

Játékidő:
104 perc

Ország:
Spanyolország, Franciaország, Anglia, USA

Gyártó:
Big Talk Productions, Relativity Media, Studio Canal, Working Title Films

Hazai moziforgalmazó:
UIP-Duna Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek