Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Pata csata

Racing Stripes

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2005. január 14.
Magyarországi premier: 2005. május 5.

A dühöngő viharban a vándorcirkusz nagyon értékes szállítmányát veszíti el: egy zebracsikót. Nolan Walsh (Bruce Greenwood) lótenyésztő - aki visszavonultan él szerény farmján - talál rá a megrettent kis állatra, és hazaviszi lányának, Channingnek (Hayden Panettiere).

A kis zebra, Csíkos (Frankie Muniz hangján), hamar összeismerkedik a pajtaudvar szemtelen bandájával, akiket Kócos, a shetlandi póni vezet, és Franci, a bölcs, öreg kecske próbál kordában tartani. Gúnár, a dilis nagyvárosi pelikán is csatlakozik a gárdához.
 
A Walsh-farm szomszédságában terül el a Turfway versenypálya, ahol telivérek küzdenek azért, hogy részt vehessenek a legrangosabb lóversenyen: a Kentucky Derbyn. Az első pillanattól fogva, hogy megpillantja a pályát, Csíkosnak csak egy célja van: tudja, ha esélyt kapna, az összes lovat maga mögött hagyná.

De valamit nem tud magáról ez a csíkos kis teremtmény: hogy ő bizony nem ló! Megszállott edzésbe fog, hogy elérje álmait. Mindebben Kócos van segítségére, aki rengeteg bajnok versenylovat készített fel a múltban.

Csíkosnak azonban folyamatosan meg kell küzdenie azzal, hogy a szomszéd birtokon edzésben lévő telivérek kinevetik, elsősorban a Trenton‘s Pride nevű elkényeztetett szájhős, aki könyörtelenül gúnyolódik rajta, csípős megjegyzéseket téve a származására és szokatlan kinézetére. De vannak a birtoknak kedvesebb lakói is, különösen Szöszi, ez a gyönyörű kancacsikó, akinek a Csíkos iránti csodálata és vonzódása csak még tovább szítja a rivális szájhős mérgét.

A lovas filmek reneszánszukat élik Hollywoodban: a Vágta nagy, míg a A tűz óceánja és a Szilaj szolid sikert arattak. A bűvös kard c. rajzfilm rendezője, Frederik Du Chau igazán családbarát alkotást készített, melyben az élőszereplők a rajzolt figurákkal együtt bukkannak fel a vásznon. A felnőtt nézők alighanem örömüket lelik majd benne, hogy utóbbiakat olyan sztárok szinkronizálták, mint Dustin Hoffman, Whoopi Goldberg, Snoop Dogg és még sokan mások.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben - ezt bevállalom:D

Rendezte:
Frederik Du Chau

Forgatókönyv:
David Schmidt, Steven P. Wegner, Kirk De Micco, Frederik Du Chau

Operatőr:
David Eggby

Vágó:
Tom Finan

Zene:
Mark Isham

Szereplők:
Hayden Panettiere, Bruce Greenwood, M. Emmet Walsh, valamint eredeti hangok: Frankie Muniz, Dustin Hoffman, Whoopi Goldberg, Joe Pantoliano, Mandy Moore, Patrick Stewart, Joshua Jackson, Michael Rosenbaum, David Spade, Michael Clarke Duncan, Jeff Foxworthy, Snoop Dogg

Műfaj:
családi, kaland

Játékidő:
84 perc

Gyártó:
Alcon Entertainment

Hazai moziforgalmazó:
SPI International

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek