Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Paranormal Activity

Paranormal Activity

77% / 3 szerkesztő
75% / 4 olvasó
Amerikai premier: 2009. október 16.
Magyarországi premier: 2009. november 19.

Egy ifjú pár, Katie és Micah új, San Diegói otthonukba költöznek. Rövid idő elteltével Katie-nek olyan érzése támad, hogy nincsenek egyedül a házban. A tárgyak elmozdulnak a helyükről, furcsa zajokat hallani különböző helyekről. Micah úgy gondolja, hogy Katie csak képzelődik. Hogy ezt bebizonyítsa, videokamerát szerel be a hálószobába. Ez végzetes hiba!

Van valami megfoghatatlan a házban. Most már mindketten tudják. Naponta valami megmagyarázhatatlan dolog támadásait élik át. A szörnyű élmények minden este bekövetkeznek, és az intenzitásuk egyre csak növekszik. Az ifjú pár már az őrület határán van, kimerültek a véget nem érő borzalmas élményektől. Sötétedik, megint kezdődik az éjszaka….. Ez lesz számukra az utolsó, vagy ezúttal még meglátják a napfelkeltét?

Nincs rá szükség, hogy vér folyjon. Mindenki idegeit a „valami“ teszi tönkre, az, ami éjjel kel életre, mikor az emberek alszanak, és ez a „valami“ remekül szórakozik végtelen félelmükön.

A filmet egyszerű kézi kamerával fényképezték, költségvetése mindössze 11 ezer dollár volt, mely már az első hétvégén játszva megtérült. 13 nappal a premier után a bevételek már több mint 1 millió dollárra rúgtak.

Rendezte:
Oren Peli

Forgatókönyv:
Oren Peli

Vágó:
Oren Peli

Szereplők:
Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs

Műfaj:
horror, thriller

Játékidő:
86 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Blumhouse Productions, Paramount Pictures

Hazai moziforgalmazó:
Intersonic

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2009. november 26.

"A remake-k utáni legnépszerűbb horror-trend, a dokumentarista horrorok erős mezőnyében a Paranormal Activity nem sok újat tud felmondani: a borzalom képen kívülre rejtése nem növeli a félelemfaktort, mint a zsánerindító Ideglelés esetében, és a zárt tereket sem kezeli oly briliáns ügyességgel, mint a spanyol [REC] tette azt."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek