Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Para

Nem láttuk.
40% / 1 olvasó
Magyarországi premier: 2008. október 16.
Magyarországi DVD premier: 2009. február 4.

A négytagú baráti társaságot az ezotériához és a spiritizmus való vonzalom tartja össze. Lajos, a halál torkából visszatért ex-rendőr (Csuja Imre); régi barátja az állandóan rossz előérzetekkel küszködő Feri (Scherer Péter); a felesége, Etus (Bánsági Ildikó), aki a szeretet mindenhatóságában és a túlvilágban hisz. Valamint itt van még a csapat fiatalja, a huszonéves Tibi (Fellinger Domonkos), aki igazi megszállottja a paranormális jelenségeknek és a különféle összeesküvés-elméleteknek. Ő egy gömbvillámnak köszönhetően elvesztette a szüleit, így a középkorú házaspárt és Lajost már-már a családjának tekinti. Hozzájuk csatlakozik a frissen megözvegyült Évike, Etus húga (Für Anikó), aki határozottan elutasít minden földöntúli dolgot.

Tibi segítségével webkamerát szerelnek fel egy elhagyatott, állítólag kísértetek által látogatott vidéki iskola pincéjében, hogy aztán otthonról, az interneten keresztül figyelhessék a szellemeket. De szellemek helyett egy emberrablás tanúi lesznek, és Lajos rábeszéli őket, szöktessék meg a túszt, és közben szerezzék meg a váltságdíjat. Lajosnak ugyanis égető szüksége van a pénzre. Két nap haladékot kapott az alvilági kapcsolatokkal rendelkező műkincskereskedőtől, Faragó úrtól (Szervét Tibor), az adósságai rendezésére. Lajos úgy dönt, elég volt abból, hogy mindig vesztesnek érzi magát. Egyszer az életben győzni akar.

Az egyszerűnek és biztosnak látszó terv aztán súlyosan félresiklik…

Rendezte:
Fazakas Péter

Forgatókönyv:
Csurgó Csaba

Operatőr:
Lajos Tamás

Szereplők:
Csuja Imre, Für Anikó, Bánsági Ildikó, Scherer Péter, Fellinger Domonkos, Szervét Tibor, Kamarás Iván, Vajdai Vilmos, Pálmai Anna

Műfaj:
vígjáték, krimi

Játékidő:
87 perc

Ország:
Magyarország

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Farkas Ádám kritikája
2008. október 15.

"Harsány vígjátéknak készült, erre lett kihegyezve, ezen kívül nincs benne semmi más, ami a figyelmet megragadná, felkeltené, elterelné, vagy legalább egy bágyadt mosolyra késztetné. Na jó, utóbbi talán még megy, hiszen a színészek azért ugyanazok a jó színészek akiket ismerünk és szeretünk, ezen az alapvető kidolgozatlanság és a béna kerettörténet sem tud változtatni."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek