Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Papírsárkányok

The Kite Runner

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2007. december 14.
Magyarországi premier: 2008. február 21.
Magyarországi DVD premier: 2008. június 18.

Az utóbbi idők egyik legnagyobb sikerű, legméltatottabb könyve alapján készült ez a mélyen megrendítő film barátságról, családról, pusztító erejű hibákról és a megváltó szeretetről.

A háború szélén álló, kettészakadt országban két gyermekkori jóbarát, Amír és Hasszán örökre elszakad egymástól. Gyönyörű délután van Kabulban, az égen magasra szárnyal a kitörő öröm és az ártatlan sárkányeregető verseny számtalan gyönyörű résztvevője. Ám a győzelem keserű következményeként az egyik fiú gyáván elárulja a másikat, és ez tragikus események sorát indítja el… És elkezdődik a megváltáshoz vezető keserves út…

20 évvel később a már Amerikában élő Amír visszatér a tálibok által vasmarokkal uralt, veszedelmes Afganisztánba, hogy szembenézzen a sötét titkokkal, melyek még mindig kísértik őt, és hogy egy utolsó merész próbálkozással megpróbáljon mindent jóvátenni.

Marc Forster (Én, Pán Péter, Felforgatókönyv, Szörnyek keringője) a rá jellemző igényességgel és érzékenységgel vitte vászonra Khaled Hosseini méltán népszerű bestsellerét.

Rendezte:
Marc Forster

Forgatókönyv:
Khaled Hosseini regényéből: David Benioff

Operatőr:
Roberto Schaefer

Vágó:
Matt Chesse

Zene:
Alberto Iglesias

Szereplők:
Shaun Toub, Khalid Abdalla, Nasser Memarzia, Said Taghmaoui, Atossa Leoni

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
122 perc

Ország:
USA

Hazai moziforgalmazó:
UIP - Duna Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2008. február 26.

"A köztudottan baloldali - liberális érzelmű Hollywoodnak jutott az a manapság felettébb hálás szerep, hogy össznépi bűnbánást gyakoroljon a republikánus vezetésű Amerika helyett, annak újkeletű háborúi miatt. A politikai allegóriákkal színültig tűzdelt filmeket futószalagon szállítják, immáron nem csak a tengerentúli, hanem az itthoni mozikba is – hol egész nézhető formában (mint a most elemzendő Papírsárkányok, vagy a nemrég bemutatott Charlie Wilson háborúja), helyenként azonban eltúlzott és szájbarágott, leplezetlenségében ostoba propagandában (Kiadatás, Gyávák és hősök)."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek