Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Papírrepülők

75% / 4 szerkesztő
30% / 1 olvasó
Ősbemutató: 2009. Magyar Filmszemle
Magyarországi premier: 2009. április 9.
Magyarországi DVD premier: 2009. december 3.

„Én hajtogatok,
Te hajtogatsz,
Ő hajtogat,
Mindenki hajtogatja a magáét.”
(Szabó Ervin: Papírrepülők)

7 egymástól független történet. A rövid, tartalmas képsorok egymagukban is értelmezhetőek, akár az interneten is gyorsan teret hódító videók. Stílusában dokumentarista játékfilm. Nagy gyerekekről illetve kis felnőttekről szól, akik küszködnek a mindennapokkal, próbálják értékelni, túlélni, élvezni. Kallódnak, bontogatják szárnyaikat.

A Papírrepülők tizen-huszonéves fiatalokról szól. Problémáik megoldását keresik, vagy éppen problémákba keverednek. Igazi nagyvárosi történet, nem a megszokott ábrázolásban. A Moszkva tér Rojalja, Szabó Simon első rendezésében.

A film több szempontból is egy újfajta, generációs mozi. A vágás nélkül, egy-két percben rögzített jelenetek ritmikusan követik egymást, szerves egészet alkotva a zenével, alkalmazkodva az internet generáció ingerküszöbéhez.

A Papírrepülők a 40. Magyar Filmszemlén két díjat kapott: megosztva a legjobb elsőfilmes díjat és a producer, Csáky Attila a játékfilmes produceri díjat.

Rendezte:
Szabó Simon

Forgatókönyv:
Szabó Simon

Operatőr:
Czomba Albert

Vágó:
Czomba Albert

Zene:
Nightkore

Szereplők:
Bódi Eszter, Hőrich Nóra Lili, Znamenák István, Sohonyai Péter, Szabó Simon, Tamási Andrea, Müller Fruzsina, Nacsa Kornél, Antal József, Kis Domonkos Márk, Bánfalvi András, Perjési Roland, Hérincs Dániel, Révész Bálint, Csatlós Vilmos, Vámosi Eszter, Csuha Bori

Műfaj:
dráma

Játékidő:
94 perc

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Cameofilm

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek