Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Pánikszoba

Panic Room

Nem láttuk.
72% / 6 olvasó
Amerikai premier: 2002. március 29.
Magyarországi premier: 2002. május 2.
Magyarországi DVD premier: 2002. november 19.

Meg Altman (Jodie Foster), aki egy fájdalmas váláson van túl, elköltözik milliomos férjétől, a külvárosi házból és vesz egy manhattani lakást magának és tizenegy éves kislányának, Saranak (Kristen Stewart). Egészen új életet akar kezdeni és megpróbálni egyedül felnevelni gyermekét. És mert lenyűgözik a nagy terek, beköltöznek a belvárosi felhőkarcolóban lévő méregdrága lakásba, bár a pánikszobán csak nevetnek: az asszony biztos benne, hogy sosem lesz rá szükségük.

Egy éjjel mikor három férfi tör rájuk, a legcélszerűbb helyre, e helyiség menedékébe rejtőznek, nem tudván, hogy a betolakodóknak pontosan ez a szoba a céljuk� és hogy semmi sem állhat az útjukba. A pánikot, melyet az újrakezdés miatt érez, hamarosan elhomályosítja a félelem és kétségbeesés. Sara számos dologban különbözik anyjától: míg Meg óvatos, Sara merész, sőt néha nagyon is vakmerő. Szülei válását úgy éli meg, ahogy egy 11 éves általában teszi: konfliktusba kerül saját magával is, hiszen ezt a két embert szereti a legjobban a világon. Amikor betörnek a házukba, Sara az, aki anyját felülmúlóan leleményes, a támadás utolsó óráiban azonban pont édesanyja erejére és döntéseire van szüksége, hogy túl is éljék ezt a betörést.

Burnham (Forest Whitaker) mindent tud a pánikszobáról, hiszen ő építette. Kedves és együttérző, persze csak ha épp az akar lenni. Újra a saját lábára akar állni a válása és a gyerek felügyeletéért folyó harc után. Lopás és gyilkosság között hezitál. Junior (Jared Leto) a bűntény kitervelője, a főkolompos. Forrófejű, ugyanakkor gyáva. Ő a ház előző tulajdonosának unokája, aki úgy érzi, hogy becsapták az örökösödési hercehurcában, miután nagyapját gondozta halála előtt az utolsó napokban. Juniornak két problémája van: az egyik az, hogy a pénz, amit keres, a pánikszobában van, a másik pedig Raoul (Dwight Yoakam), aki kiszámíthatatlan egyéniségével képes egy könnyű munkát is véres rémálommá változtatni. A harmadik betolakodó, Raoul, orgyilkos. Erőszakos, éles eszű és ennek tetejébe fegyvere van. Sőt, ami még rosszabb: egy olyan vadember, aki meg van arról győződve, hogy zseni. Hiába azonban a gondosan kitervelt bűntény, elszabadul a pokol. A három férfi és két nő összezárva, a szűk, sötét, halálos csapdákkal felszerelt pánikszobában küzdenek meg egymással: és mielőtt pirkadni kezd, el kell dőlnie a halálos viadalnak…

Rendezte:
David Fincher

Forgatókönyv:
David Koepp

Operatőr:
Conrad W. Hall és Darius Khond

Szereplők:
Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker, Dwight Yoakam, Jared Leto, Patrick Bauchau, Ann Magnuson

Műfaj:
dráma, thriller

Játékidő:
112 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Columbia Pictures

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek