Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Pandorum

60% / 3 szerkesztő
67% / 3 olvasó
Amerikai premier: 2009. szeptember 25.
Magyarországi premier: 2010. március 11.
Magyarországi DVD premier: 2010. szeptember 7.

2174-re a Föld annyira túlnépesedett, hogy tartalékai teljesen kimerülőben vannak. Éppen ezért már évtizedek óta kutatásokat folytat az emberiség a világűrben, olyan bolygó után keresgélve, amely hasonló planétánkhoz. Miután rá is lelnek az ideális életkörülményeket biztosító bolygóra, rögtön egy gigantikus méretű, Elysium névre hallgató kolonizáló űrhajót indítanak feléje 60 ezer hibernált emberrel, valamint növények és állatok egyedeivel a fedélzetén.

Az űrhajó irányítását mindössze 6 műszakú, egyenként néhány főből álló legénység végzi, 3 évenként váltva egymást. Az 5. műszakhoz tartozó Bower tizedes (Ben Foster) váratlanul ébred fel a hibernációból, nem tudván, mi történt vele. Egyúttal felébreszti Payton hadnagyot (Dennis Quaid), és ketten próbálnak meg utánajárni a dolgoknak.

Kiderül, hogy az űrhajó reaktora a végét járja, emiatt alig van áramellátás, és ha nem indítják újra, megsemmisül minden. Bower tehát elindul egy szellőzőjáraton az űrhajó központja felé. Azonban a hajón emberszerű szörnyek garázdálkodnak, táplálkozás céljából pusztítva az utazókat. Minden remény a tizedes kezében van, hogy eljusson a reaktorig, megmentve ezzel a kolóniát, csakhogy az őt segítő Payton hadnagy nem számol azzal a pszichés betegséggel, amelyet Pandorumnak hívnak…

A Resident Evil alkotói félelmetes sci-fi-horrort prezentáltak, ahol az űrhajón lévőknek nemcsak az emberből mutálódott szörnyekkel kell megküzdeniük, hanem a hasonlóan veszélyes emberi elmével is.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Christian Alvart

Forgatókönyv:
Travis Milloy

Operatőr:
Wedigo von Schultzendorff

Vágó:
Ana Dávila, Randi Hiller

Zene:
Michl Britsch

Szereplők:
Dennis Quaid, Ben Foster, Antje Traue, Cung Le, Norman Reedus, Cam Gigandet

Műfaj:
horror, sci-fi

Játékidő:
108 perc

Ország:
USA-Németország

Gyártó:
Overture Films

Hazai moziforgalmazó:
Fórum Hungary

Kritikánk a filmről

Felhasználó Szilvási Krisztián kritikája
2010. március 11.

"Christian Alvart filmje megfelelő szórakozást nyújtó sci-fi-horror borongós kulisszák között, ahol egyszerre egy szörnnyé vált új faj, illetve az embernek maradt ember pszichéje az ellenség."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek