Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Pán Péter

Peter Pan

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2003. december 25.
Magyarországi premier: 2004. február 12.
Magyarországi DVD premier: 2004. szeptember 7.

Az Edward korabeli London egyik fagyos téli éjszakáján egy Wendy Darling nevű kislány (Rachel Hurd-Wood) kitalálja, hogy a legendás kalóz, Hook kapitány hátborzongató történeteivel szórakoztatja testvéreit, Johnt (Harry Newell) és Michaelt (Freddie Popplewell). Az éjszakai mesemondásnak azonban Wendy apja (Jason Isaacs) hamarosan véget vet és úgy dönt, másnap a szigorú Millicent nénihez (Lynn Redgrave)  küldi a kislányt, hogy az végre felnőtt ifjú hölgyet faragjon belole.

Darlingéknak persze fogalma sincs róla, hogy Wendy történeteit öccsein kívül Pán Péter (Jeremy Sumpter) is nagy élvezettel hallgatta, aki most ezen az utolsó éjjelen megjelenik a gyerekek hálószobájában féltékeny kis tündére, Csingiling (Ludivine Sagnier) kíséretében, hogy az ablakon át, a holdsütötte londoni háztetők fölött magával repítse őket egy másik világba, a csodálatos Sohaországba, ahol a felnőttek szabályaitól mentes, kalandos élet vár Pán Péterre és társaira, az Elveszett Fiúkra.

Persze még itt sem fenékig tejfel az élet, mert a mindenre elszánt kalózokon, gonosz kis sellőkön és hatalmas krokodilokon kívül ott van Hook kapitány (Jason Isaacs) jobb karja, azaz hogy a karja helyén a legnemesebb rozsdamentes acélból készült, félelmetes kampó, mely csak arra vár, hogy lesújtson a gyerekekre.

Wendy története tehát a fantasztikus Sohaországról, a rettentő Hook kapitányról, Pán Péterről és a gyerekekről egy szemvillanás alatt valósággá válik, s a Darling-gyerekek hirtelen a maguk által kiötlött mesében találják magukat…

J. M. Barrie klasszikusssá vált meseregénye már számos nagysikerű feldolgozást ért meg, de P. J. Hogan rendező filmje minden idők legnagyszabásúbb produkciója.

Rendezte:
P.J. Hogan

Forgatókönyv:
P.J. Hogan, Michael Goldenberg

Operatőr:
Donald McAlpine

Vágó:
Paul Rubell

Zene:
James Newton Howard

Szereplők:
Jeremy Sumpter, Jason Isaacs, Rachel Hurd-Wood, Lynn Redgrave, Ludivine Sagnier, Olivia Williams, Richard Briers, Harry Newell, Freddie Popplewell

Műfaj:
kaland, családi

Játékidő:
113 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Universal Pictures, Columbia Pictures, Revolution Studios

Hazai moziforgalmazó:
InterCom

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek