Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Overnight

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2007. április (Titanic Filmfesztivál)
Magyarországi premier: 2007. október 4.

Az Overnight története 24 óra alatt játszódik. E forró nyári napon főhősünk, a 33 éves budapesti sztárbróker élete fordulóponthoz érkezik. Reggel váratlanul Budapestre érkezik legfontosabb német ügyfele, hogy a stagnáló kelet-európai piacról kimenekítse eddig itt befektett részvényeit. Hősünkön kívül a brókercégnél senki sem tudja, hogy a beígért 25 százalékos hozamra momentán nincs fedezet.

Az idő rövidsége miatt egy lehetséges megoldás kínálkozik: az éjszaka folyamán “overnight” tranzakcióval visszaszerezni a hiányzó összeget. A trükk lényege, hogy a még nála lévő pénzalapot, melynek értéke közel 10 millió euró, átutalja egy távoli időzónában lévő bankszámlára, s az alvó európai piacot kicselezve pár órányi aktív időt nyerjen az épp nyitva lévő távol-keleti tőzsdéken.

Egykori évfolyamtársa évek óta Bombayben brókerkedik, az ő segítségével talán van még némi esély, hogy másnap reggelig realizálja a németnek ígért hozamot. Ha az ügylet nem sikerül, hősünket biztos börtön fenyegeti. A nap folyamán azonban történik még valami végzetszerű.

A reggeli postával a fiú névtelen levelet kap, melyben egy pozitív terhességi teszt lapul. Nyomban elkezd nyomozni az illető kiléte után, így ismerjük meg hősünk kaotikus szerelmi viszonyait. Az első látásra tökéletesnek tűnő fiatalember életét hajnalra már a teljes káosz uralja.

Rendezte:
Török Ferenc

Operatőr:
Garas Dániel

Vágó:
Barsi Béla

Szereplők:
Bodó Viktor, Nagy Ervin, Szőcs Artúr, Máté Gábor, Eszenyi Enikő, Pető Kata, Gryllus Dorka, Gyabronka József, Hanns Zischler

Műfaj:
dráma

Ország:
Magyarország

Gyártó:
Katapult Film / Filmpartners

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Kritikánk a filmről

Felhasználó Czehelszki Levente kritikája
2007. október 2.

"Remek rendezéssel, kiváló zenével, rendkívül ötletes képekkel és beállításokkal, jó színészekkel operáló film, csak a sztorija nincs a helyén. A történetet tekintve olyasmi, mint a Szezoné, kicsit sántít, kicsit aránytalan, a feszültségbeli csúcspontot Török hamar lekeveri, és vizsgálódása áttér főhősünk egész életére, az általánosra a konkrétból. Előnyei azonban nagyobb számúak, mint hátrányai: nem ez lesz a következő Moszkva tér-féle kultfilm, de egy (még mindig!) ígéretes magyar tehetség harmadik munkája, amire érdemes odafigyelni. Aztán a negyedik filmmel már tessék az elsőhöz hasonlóan nagyot robbantani, Török úr."
bővebben

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek