Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Otthon a világ végén

A Home at the End of the World

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Amerikai premier: 2004. július 23.

Történelmi távlatokat átívelő, botrányos és sokkoló remekmű szerelemről és barátságról, homoszexualitásról és családról. Attól fogva, hogy kamaszként találkoznak, Jonathan (Dallas Roberts) és Bobby (Colin Farrell) elválaszthatatlanok.

Amikor Jonathant New Yorkba szólítja az egyetem és a karrier, Bobby az ő szüleivel marad Clevelandben. Amikor pedig útjára eresztik a “fészekből”, Jonathanhoz költözik, aki minden-csak-nem-házasság kapcsolatban él az extravagáns Clare-rel (Robin Wright Penn), s kezdetét veszi hármójuk közös “családi” élete…

Michael Cunninghamet, a Pulitzer-díjas amerikai írót a magyar nézőknek sem kell bemutatni: ő írta Az órák c. regényt, melyből két évvel ezelőtt az Oscar-díjas film készült. Az 52 éves, nyíltan homoszexuális író 1990-ben az Otthon a világ végén-nel robbant be az irodalmi köztudatba. 13 évvel később Michael Mayer elsőfilmes rendező látott hozzá a megfilmesítéshez.

Az alacsony költségvetésű moziban Colin Farrell, az újonc Dallas Roberts, valamint a Forrest Gump és a Sebezhetetlen után újra méltó főszerepet alakító Robin Wright Penn játsszák a szerelmi háromszög résztvevőit, míg Jonathan anyját az Oscar-díjas Sissy Spacek kelti életre.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Gaben

Rendezte:
Michael Mayer

Forgatókönyv:
Michael Cunningham (saját regénye alapján)

Operatőr:
Enrique Chediak

Vágó:
Lee Percy, Andrew Marcus

Zene:
Duncan Sheik

Szereplők:
Colin Farrell, Robin Wright Penn, Dallas Roberts, Sissy Spacek, Wendy Crewson, Harris Allan

Műfaj:
dráma

Játékidő:
96 perc

Ország:
USA

Gyártó:
Hart-Sharp Entertainment, John Wells Productions, Killer Films, Plymouth Projects, Warner Bros.

Hazai moziforgalmazó:
Intersonic

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek