Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Őszi kertek

Jardins en automne

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2006. július 7. (La Rochelle Film Festival, Franci
Magyarországi premier: 2007. szeptember 20.

Vincent (Séverin Blanchet) egy idősödő francia miniszter, csodálatos irodával, luxuslakással, kirakatba illő barátnővel, felszínes kapcsolatokkal. Amikor Párizs utcáin az elégedetlen tömegek tüntetést szerveznek ellene, kiváltságai egyik pillanatról a másikra tovatűnnek. Addigi megszokott kényelmes élete megváltozik, se luxus, se hatalom, se csinos szerető. Ám Vincent ahelyett, hogy búnak adná a fejét, megpróbál visszatérni gyökereihez. Ez eleinte nehezen megy, régi lakását afrikai emigránsok lepték el, volt felesége nem akar szóba állni vele.

Vincent azonban nem adja fel, régi barátai lassan visszatérnek hozzá, régi szeretői újra megnyitják előtte ajtóikat, az anyja támaszt nyújt neki, az élet apró csodái visszatérítik egy nyugalmas és szeretetteljes életbe. 

Otar Joszeliani, a grúz származású, évtizedek óta Franciaországban élő rendező legújabb filmje meditáció a hatalom és az igazi boldogság kérdései felett. A film egyik kuriózuma a francia film legendás alakjának, Michel Piccolinak a feltűnése Vincent anyjának a szerepében.

Rendezte:
Otar Joszeliani

Forgatókönyv:
Otar Joszeliani

Operatőr:
William Lubtchansky

Vágó:
Otar Iosseliani, Ewa Lenkiewicz

Zene:
Nicholas Zourabichvili

Szereplők:
Severin Blanchet, Michel Piccoli, Otar Iosseliani, Lily Lavina

Műfaj:
vígjáték

Játékidő:
115 perc

Ország:
Franciaország

Gyártó:
Pierre Grise Productions

Hazai moziforgalmazó:
Budapest Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek