Hamarosan a mozikban!
Filmadatlap

Oslo, Augusztus

Oslo, 31. august

Nem láttuk.
Nincs értékelés.
Ősbemutató: 2011. május 18., Cannes-i Filmfesztivál
Magyarországi premier: 2012. április 26.

Anders (Anders Danielsen Lie) hamarosan maga mögött tudhatja a vidéken eltöltött drogrehabilitációt. A program részeként engedélyezik neki, hogy Osloba menjen egy állásinterjúra. Ám ő visszaél a lehetőséggel, és a városban marad, hogy találkozzon azokkal az ismerőseivel, akiket már jó ideje nem látott.

A 34 éves Anders okos, vonzó és jó családból származik, ám mélyen kísértik mindazok a lehetőségek, amelyeket elmulasztott eddigi élete során. Még mindig viszonylag fiatal, ennek ellenére úgy érzi, életének sok tekintetben már végérvényesen vége. Az elvonótól távol töltött nap maradék részében, valamint a teljes éjszaka folyamán a múlt szellemei erős támadásba lendülnek Anders ellen, és birokra kelnek új élete lehetőségével, illetve a vággyal, hogy valamikor újra ráköszönt majd a reménykeltő reggel.

Az 1974-ben született Joachim Trier (Szerzők) drámáját a 2011-es Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be először az Un Certain Regard szekcióban, Norvégiában pedig bejutott azon 3 film közé, amelyek közül a győztest az országból a 84. Oscar Díjátadó legjobb idegen nyelvű filmjének díjára nevezték.

Ezt a tartalmat mi írtuk, így ebben a formában és magyarul csak nálunk olvashatod!

Szerző: Szilvási Krisztián

Rendezte:
Joachim Trier

Forgatókönyv:
Pierre Drieu La Rochelle regénye alapján Joachim Trier és Eskil Vogt

Operatőr:
Jakob Ihre

Vágó:
Olivier Bugge Coutté, Gisle Tveito

Zene:
Torgny Amdam és Ola Flottum

Szereplők:
Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava, Anders Borchgrevink, Andreas Braaten, Malin Crepin, Petter Width Kristiansen

Műfaj:
dráma

Játékidő:
95 perc

Ország:
Norvégia

Gyártó:
Don't Look Now, Mortlys

Hazai moziforgalmazó:
Cirko Film

Legfrissebb filmadatlapjaink
Heti mozipremierek